ΤΟΠΙΚΑ

Βαρύ το κλίμα στο σχολείο του 10χρονου Κωνσταντίνου

βαρύ-το-κλίμα-στο-σχολείο-του-10χρονου-κ-906812

Αφιέρωμα στον μαθητή που έφυγε πρόωρα από τη ζωή ετοιμάζει το σχολείο και θα παρουσιάσει στη γιορτή λήξης των μαθημάτων – Απ. Μιχαλόπουλος: «Τον αγαπάμε, θα είναι πάντα μαζί μας»

Βαρύ το κλίμα χθες στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, που θρηνεί τον πρόωρο χαμό του 10χρονου μαθητή του, Κωνσταντίνου. Το σχολείο υποδέχθηκε χθες μαθητές, μία ημέρα μετά την κηδεία στον Κισσό, όπου σύσσωμη η σχολική οικογένεια και το χωριό, αποχαιρέτισε το παιδί που με τον τρόπο του και την επιμονή του έδωσε μαθήματα ζωής σε συμμαθητές του ακόμη και εκπαιδευτικούς, καταφέρνοντας, αν και τετραπληγικός, να γράφει, να ζωγραφίζει και να παίζει μουσική με το πόδι.

Εκπαιδευτικοί ανέλαβαν χθες τον άχαρο ρόλο, να μαζέψουν το βοηθητικό αναπηρικό αμαξίδιο που είχε στο σχολείο και να αφαιρέσουν το αντίστοιχο από το σχολικό λεωφορείο. Να βάλουν σε κούτες τις ζωγραφιές του και τα προσωπικά του πράγματα, προκειμένου να τα παραδώσουν στην οικογένειά του.

Οι ίδιοι ήταν εκείνοι που φρόντισαν να μιλήσουν και τους υπόλοιπους μαθητές για τη μεγάλη απώλεια. Πρόβαλλαν φωτογραφίες του Κωνσταντίνου στην οθόνη τηλεόρασης, με στιγμές της μαθητικής πορείας του 10χρονου από το νηπιαγωγείο έως την δ΄τάξη του δημοτικού.

«Είπαμε στους μαθητές μας ότι τον αγαπάμε τον Κωνσταντίνο και ότι θα είναι μαζί μας. Κοιμήθηκε βαθιά και πλέον βρίσκεται στους ουρανούς, να τον προσέχουν η γιαγιά και ο παππούς του. Το ταξίδι συνεχίζεται με το καράβι και οι επισκευές γίνονται καθ’ οδών» σχολίασε με νόημα ο διευθυντής του σχολείου, Αποστόλης Μιχαλόπουλος, για το πένθος που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου, μετά τη μεγάλη απώλεια.

Αυτή την περίοδο το σχολείο δεν επικεντρώνει μόνο στη στήριξη των υπολοίπων μαθητών και στη συνέχιση των μαθημάτων. Βρίσκεται και θα εξακολουθεί να είναι στο πλευρό των γονέων και των δύο μεγαλύτερων αδερφών του Κωνσταντίνου, με συνεδρίες με κοινωνικούς λειτουργούς. «Θα είμαστε στο πλευρό τους, όσο χρειαστούν», σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Μάλιστα το σχολείο θα αρχίσει να προετοιμάζει άμεσα αφιέρωμα με τη ζωή του Κωνσταντίνου στο σχολείου, από τα πρώτα του βήματα ως νηπιάκι έως και την δ’ τάξη του δημοτικού. Αυτό το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς που θα γίνει στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου