ΤΟΠΙΚΑ

Πως έδρασαν οι αντιεξουσιαστές και έσπασαν ΑΤΜ και περιπολικό

πως-έδρασαν-οι-αντιεξουσιαστές-και-έσ-906800

Πως χτύπησαν οι δράστες ξημερώματα Σαββάτου – Σε πλήρη εξέλιξη έρευνα των αρχών – Δεν συνδέεται με τη φωτιά σε δικηγορικό γραφείο, λένε αστυνομικές πηγές

Η καταδρομική επιδρομή αγνώστων στα δύο ΑΤΜ της Eurobank που βρίσκεται στην οδό Ιάσονος με Ιωλκού και ο πετροπόλεμος που ακολούθησε σε περιπολικό της Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο του συμβάντος, απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του Βόλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όμως δεν δημοσιοποιήθηκε, παρά μόνο χθες το πρωί όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη με ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου.

Η ανακοίνωση είχε αναφορές στον νεκρό Βασίλη Μάγγο και την επερχόμενη δίκη των αστυνομικών που διώκονται.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες της επίθεσης στα ΑΤΜ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διερχόμενος πεζός που είδε άγνωστα άτομα να καταστρέφουν τα μηχανήματα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Περιπολικό με άνδρες της ΟΠΚΕ μετέβη στο σημείο. Μόλις επιχείρησε να προσεγγίσει τους δράστες, εκείνοι επιτέθηκαν στο περιπολικό και άρχισαν να πετάνε μπουκάλια και πέτρες. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε καταγράφηκαν ζημιές στο όχημα.

Το γεγονός ότι η επίθεση στα ΑΤΜ και στο περιπολικό συνέπεσαν χρονικά πολύ κοντά με την επίθεση σε δικηγορικό γραφείο του Βόλου, στο οποίο συστεγάζονται δύο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων έχει το ίδιο επίθετο με έτερο Βολιώτη νομικό, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση Μάγγου, δημιούργησε διάφορους συνειρμούς και ερωτήματα αν οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους.

Από το ρεπορτάζ που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν επιβεβαιώνεται σύνδεση των επιθέσεων. «Η ανακοίνωση είναι σαφής. Η ανάληψη ευθύνης αφορά σε δύο περιστατικά. Αν πράγματι υπήρχε οποιαδήποτε σύνδεση, δεν υπήρχε λόγος να μην γίνει αναφορά», υπογραμμίζονταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και για τη φωτιά που έβαλαν άγνωστος ή άγνωστοι στο γραφείο των δικηγόρων Γιάννη Δασκαλόπουλου και Παναγιώτη- Νικολάου Σκαλίμη η έρευνα είναι σε πλήξη εξέλιξη επίσης.

Η ανακοίνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου

Όσον αφορά την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης αυτή αναφέρει τα εξής: «Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι “Γ. Μιχαηλίδης”. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, κατευθυνθήκαμε προς την τράπεζα της Eurobank στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ιάσονος, όπου απαλλοτριώθηκαν 2 μηχανήματα ΑΤΜ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίθεση σε ένα περιπολικό και ένα όχημα των ΟΠΚΕ, που κατέφθασαν στο σημείο, με ρίψη άδειων μπουκαλιών και πετρών. Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν ως πράξη αυτοδικίας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε περιμένουμε να έρθει κάποια δικαίωση από τα δικαστικά όργανα του κρατικού μηχανισμού στην επερχόμενη δική των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου. Είναι καιρός ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο. Με αυτή μας την πράξη καλούμε σε γενίκευση των συγκρουσιακών δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Βασίλη. Χαράζουμε μια συγκρουσιακή πορεία μον@ μας απέναντι στους εξουσιαστές μας και την συγκάλυψη τους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου