ΤΟΠΙΚΑ

Είκοσι πέντε χρόνια ποιμαντορίας Ιγνάτιου στον Βόλο

είκοσι-πέντε-χρόνια-ποιμαντορίας-ιγν-906472

Τα σεπτά ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου ετοιμάζεται να εορτάσει η τοπική Εκκλησία το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου, επί τη μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Ο φετινός, εορτασμός, συνδυάζεται με την συμπλήρωση 25 ετών Θεοφιλούς ποιμαντορίας του Μητροπολίτη στη Μαγνησία (1998-2023).

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 6μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον πολιό κληρικό, Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σταθόπουλο, επί σειρά ετών εφημέριο και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, για την πολύμοχθη και σπουδαία προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στις 5μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, ο Μητροπολίτης θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του λαού.

Στις 6μ.μ., στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση, προς τιμήν του κ. Ιγνατίου, κατά την οποία θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα εκτελέσει μουσικό σχήμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Αμέσως μετά και μέχρι τις 9μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί και πάλι τις ευχές του Ιερού Κλήρου των Αρχών και των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου