ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο θέτει υποψηφιότητα ως πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

σχολείο-θέτει-υποψηφιότητα-ως-πρέσβη-906454

Οι μαθητές του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου εξοικειώνονται με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Υποψηφιότητα ως σχολείο- πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου. Το σχολείο επιλέχθηκε για το τρέχον σχολικό έτος ως υποψήφιο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Παιδείας και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, και έχει ως στόχο του την αναβάθμιση των γνώσεων των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και την εξοικείωση των μαθητών με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι εκπαιδευτικοί-υποψήφιοι πρέσβεις, δώδεκα μαθητές- υποψήφιοι πρέσβεις και δεκαπέντε εθελοντές μαθητές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε σεμινάριο που οργάνωσε το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων, σε ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του σχολείου, με την παρουσία μαθητών, γονέων, καθηγητών, καθώς και εκπροσώπων φορέων της πόλης.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν στην εμπέδωση και διάδοση των βασικών αξιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως: τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Κλιματική Αλλαγή, η Ημέρα της Γυναίκας, ο Ψηφιακός μετασχηματισμός, τα Βραβεία Κινηματογράφου LUX, η παρουσία και προσφορά της Ε.Ε. στην πόλη μας, η Ημέρα της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: δημιουργία, σε φυσικό και ηλεκτρονικό περιβάλλον, δημιουργία ιστοσελίδας και κοινωνικών δικτύων, συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης, σχολεία και τοπικούς παράγοντες, παρουσιάσεις, εντός και εκτός του σχολείου, με τη συμμετοχή ειδικών, ευρωβουλευτών και άλλων επιλεγμένων προσώπων, συμμετοχή στην πλατφόρμα «Mazi.eu», συμμετοχή στο διαγωνισμό CanSat in Greece, video, podcast, θεατρική παράσταση κ.α.

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου δηλώνει «ανοιχτό σε κάθε συνεργασία με οποιοδήποτε παράγοντα ή φορέα της τοπικής κοινωνίας, γιατί η από κοινού προσπάθεια είναι μια βαθιά δημοκρατική πράξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου