ΤΟΠΙΚΑ

Βαρύ πένθος στο ειδικό σχολείο Αγριάς – Οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά για μάθημα

βαρύ-πένθος-στο-ειδικό-σχολείο-αγριάς-906438

Τον Κωνσταντίνο, τον μαθητή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, το Σάββατο το μεσημέρι, αποχαιρέτισαν χθες δάσκαλοι, οι γονείς των συμμαθητών του αλλά και σύσσωμος ο Κισσός, το χωριό απ’ όπου καταγόταν και διέμενε ο 10χρονος. Χθες, στο σχολείο δεν έγιναν μαθήματα. Γονείς των συμμαθητών του Κωνσταντίνου, δεν έστειλαν στο σχολείο τα παιδιά τους, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Κωνσταντίνου, τον οποίο είχαν και σαν δικό τους παιδί.

Οι εκπαιδευτικοί ως όφειλαν προσήλθαν κανονικά στο σχολείο. Γνώριζαν ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά την τραγική απώλεια του Κωνσταντίνου, ο οποίος θεωρούταν η «ψυχή» του σχολείου. Περίμεναν τους μαθητές ωστόσο ούτε ένας δεν πέρασε χθες το κατώφλι του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. «Οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή. Είναι ημέρα πένθους για το σχολείο μας. Και το πένθος μας είναι βαρύ. Εφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας με την απώλεια του Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε σπαστική τετραπληγία, αλλά η αναπηρία είναι μία κατάσταση, δεν είναι αρρώστια. Ηταν υγιέστατος», σημείωσε συντετριμμένος ο διευθυντής του σχολείου, Απόστολος Μιχαλόπουλος.

Μαθήματα δεν έγιναν. Ολοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των γονέων των συμμαθητών του Κωνσταντίνου έδωσαν το «παρών» στον Κισσό, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Το προαύλιο της Αγίας Μαρίνας Κισσού γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Ολο το χωριό προσήλθε για να αποχαιρετίσει τον μικρό Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν αγαπητός σε όλους. Η οικογένειά του δεν έκρυψε ποτέ την αναπηρία του. Τα καλοκαίρια ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τη μητέρα του πίσω από πάγκο στην πλατεία του χωριού, απ’ όπου πουλούσε μέλι. Ο ίδιος είχε ξεχωρίσει και ως μαθητής, αφού παρά την κατάστασή του είχε καταφέρει να μάθει να γράφει, να ζωγραφίζει και να παίζει μουσική με το πόδι.

Θρήνος επικράτησε όταν το λευκό μικρό φέρετρο πέρασε από το προαύλιο της Αγίας Μαρίνας Κισσού. Απαρηγόρητοι οι γονείς και οι δύο μεγαλύτερες αδερφές του Κωνσταντίνου, συντετριμμένοι δάσκαλοι, γονείς και συγχωριανοί. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή.

Τρεις ιερείς, ο ένας εκ των οποίων νονός του Κωνσταντίνου, τέλεσαν την εξόδια ακολουθία, πριν ο Κωνσταντίνος φύγει οριστικά για τη γειτονιά των αγγέλων.

«Εφυγε» από οξεία μυοκαρδίτιδα

Όπως είναι γνωστός, ο μικρός Κωνσταντίνος έφυγε το Σάββατο το μεσημέρι από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου τον πήγαν οι γονείς του τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό. Κόλλησε γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε.

Ο Κωνσταντίνος είχε πάει κανονικά στο σχολείο την περασμένη Πέμπτη για τα μαθήματά του. Εφθασε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, με βανάκι που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές από την περιοχή του Πηλίου. Προσήλθε χαρούμενος και όπως πάντα αναστάτωσε ευχάριστα με τις φωνές του, το σχολείο.

Κατά την πρωινή θερμομέτρηση που κάνει νοσηλευτής σε όλα τα παιδιά του σχολείου, ο Κωνσταντίνος δεν έδειξε συμπτώματα. Ηταν περίπου στις 10:30 το πρωί, όταν σε δεύτερη θερμομέτρηση, παρουσίασε δέκατα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η οικογένειά του και με το βανάκι, ο μαθητής επέστρεψε στο σπίτι, προκειμένου οι γονείς του να φροντίσουν μέσω γιατρού για την υγεία του.

Το παιδί παρακολουθήθηκε από ιδιώτη γιατρό. Ωστόσο την Παρασκευή ανέβασε υψηλό πυρετό και η οικογένειά του δεν καθυστέρησε. Τα μεσάνυκτα της Παρασκευής τον πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου και έγινε αμέσως εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική.

Του έγινε τεστ και διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α (πιθανόν η Η1Ν1) και του χορηγήθηκε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί, ξαφνικά όμως, η υγεία του Κωνσταντίνου επιδεινώθηκε. Η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα και ο 10χρονος δεν άντεξε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου