ΤΟΠΙΚΑ

Αγιο είχε γυναίκα οδηγός στον Περιφερειακό

αγιο-είχε-γυναίκα-οδηγός-στον-περιφερ-906396

Ποινική δίωξη για ιδιαίτερα επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ άσκησε η Εισαγγελέας σε βάρος ενός 54χρονου Βολιώτη, ο οποίος προχθές Κυριακή το απόγευμα, παραλίγο να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον περιφερειακό δρόμο, βάζοντας σε κίνδυνο τη δική του ζωή, αλλά και μίας γυναίκας οδηγού άλλου οχήματος.

Ήταν περίπου 7 η ώρα το απόγευμα, όταν ο 54χρονος οδηγώντας σε κατάσταση υπερβολικής μέθης στον περιφερειακό δρόμο, λίγο πριν τη σήραγγα της ΑΓΕΤ, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη στην οδό Αλκίππης και δίχως να συνειδητοποιήσει τι κάνει πήγε και εμβόλισε ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μία γυναίκα, η οποία μόλις ξεκινούσε από το φανάρι για να στρίψει στον περιφερειακό.

Εντρομη η γυναίκα είδε να πέφτει πάνω της το αυτοκίνητο του 54χρονου.

Ευτυχώς δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και έτσι το όχημα που οδηγούσε πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κατάφερε όμως τελικά να το ακινητοποιήσει. Η γυναίκα στάθηκε διπλά τυχερή, διότι εκείνη την ώρα δεν διέρχονταν άλλο όχημα.

Σε κατάσταση σοκ βγήκε έξω από το αυτοκίνητό της και σταυροκοπήθηκε. Είχε πραγματικά Αγιο και εκείνη, αλλά και ο 54χρονος που θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί.

Στο σημείο κλήθηκε η Τροχαία Βόλου. Ο οδηγός υποβλήθηκε αμέσως σε αλκοτέστ. Όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο μέθης με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρου, βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 2,19 mg/lt εκπνεόμενου αέρα κατά την 1 η μέτρηση και 1,99 mg/lt κατά την 2η μέτρηση.

Ο 54χρονος συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Ο ίδιος είπε ότι είχε βγει μαζί με φίλους του για να γιορτάσουν ένα γεγονός και ότι δεν συνειδητοποίησε ότι είχε πιει τόσο, ώστε να μην μπορεί να οδηγήσει. Στην επισήμανση του δικαστικού λειτουργού πως η οδήγηση προϋποθέτει νηφαλιότητα και ότι θα μπορούσαν να είχαν συμβεί χειρότερα, ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος και υπογράμμισε ότι είναι πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για τροχαία παράβαση.

Ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τ.Τ. Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου