ΤΟΠΙΚΑ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας έκοψε την πίτα του

o-πολιτιστικός-σύλλογος-σοφαδιτών-μαγ-906109

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Καναράκια» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή, 15/1/2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας.

Αρχικά, εκ μέρους του Δ.Σ. η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του και, από κοινού με τα μέλη του Συμβουλίου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ευχόμενη «Καλή Χρονιά, με υγεία και προκοπή για τους παρευρισκόμενους, για το σύλλογο και τη χώρα μας».

Υγεία, ευημερία και δημιουργικότητα για τη Νέα Χρονιά ευχήθηκε και ο Δήμαρχος Σοφάδων, Θάνος Σκάρλος, που ήταν παρών, προβάλλοντας το πολυποίκιλο έργο του συλλόγου και τονίζοντας ιδιαίτερα το άριστο κλίμα στη σχέση και τη συνεργασία του Δήμου Σοφάδων με το Σύλλογο Σοφαδιτών Μαγνησίας.

Μέσα σε κλίμα γενικής ευφορίας, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου αντάλλαξαν ευχές για το καλό της νέας χρονιάς, και στη συνέχεια διασκέδασαν με φαγοπότι και χορό, συνοδευόμενοι από το υπέροχο μουσικό σχήμα του κέντρου (Κ. Καραδέμετρο κιθάρα, Δ. Τρουμπουτζά μπουζούκι, Κ. Ζάρπα πλήκτρα και Δ. Καραδέμετρου φωνή).

Τυχεροί αναδείχθηκαν αφενός κάποια (ανώνυμη) Βολιώτισσα φίλη του συλλόγου, που κέρδισε το φλουρί και το αντίστοιχο δώρο, αφετέρου ο Χρυσόστομος Τσέργας, Σοφαδίτης δεύτερης γενιάς, που κέρδισε το δώρο του συλλόγου (φούρνο μικροκυμάτων) στη λαχειοφόρο που ακολούθησε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γ. Κίτσιος, που εκπροσώπησε και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δ. Κολινδρίνη, ο Αντιδήμαρχος Α. Βεργής – Ζαρκάδας και ο Δημ. Σύμβουλος Ζ. Δασκαλόπουλος που εκπροσώπησαν το Δήμο Βόλου, καθώς και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ, Σ. Χάλαρη. Κυβερνητικά στελέχη, η Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή και ο Υφυπουργός Χ. Τριαντόπουλος, και μέλη του Κοινοβουλίου, οι Βουλευτές Χ. Μπουκώρος, Θ. Λιούπης, Κ. Μαραβέγιας, Κ. Παπανάτσιου και Α. Μεϊκόπουλος έδωσαν επίσης το παρόν. Παρούσα ήταν και η π. Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τη γενέτειρα των Σοφαδιτών Μαγνησίας εκπροσώπησαν –εκτός από το Δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο- ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσινόπουλος, καθώς και η πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Α. Σταθοπούλου, Παραβρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του Βόλου..

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο Βουλευτής Καρδίτσας Γ. Κωτσός, ο Κ. Κουσαής πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών και ο Απόστολος Φιλίππου, πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας, . οι οποίοι, λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ε. Παπαλοπούλου-Τσέργα και τα Μέλη του Δ. Σ., εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης, στους εκπροσώπους των φορέων και σ` όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και χάρηκαν μαζί τους την όμορφη συνάντηση και τους εύχονται καλή κι ευλογημένη χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου