ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωσε «παρών» στις επιμελητηριακές εκλογές του 2023 ο Αρ. Μπασδάνης

δήλωσε-παρών-στις-επιμελητηριακές-906095

Δυναμικά «παρών» για τις επιμελητηριακές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2023, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση για την κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ προχθές Σάββατο 21 Ιανουαρίου, σε γνωστό εστιατόριο του Βόλου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημιουργία και λειτουργία υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Εργο που, όπως είπε, αφορά και τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και θα δώσει μία νέα πνοή στο θεσμό.

Αναφέρθηκε ακόμη στον «άθλο» που καλούνται να πραγματοποιήσουν οι επαγγελματίες που επιχειρούν αυτή την περίοδο και η οποία χαρακτηρίζεται από πολιτικοοικονομική και γεωπολιτική αστάθεια.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπασδάνης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η εκάστοτε κυβέρνηση χαρακτηρίζει την επιχειρηματικότητα ως «πυλώνα ανάπτυξης» και «στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας». Για να γίνει όμως αυτό πράξη, θα πρέπει να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως η θέσπιση ενός απλοποιημένου και σταθερού φορολογικού συστήματος, η εφαρμογή μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και διασφαλίζουν όρους ισότιμης μεταχείρισης, η καθολική χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και η διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων έχουν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σε μία εκλογική χρονιά, όπως αυτή του 2023 που εκτός από τις εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές, αλλά και οι επιμελητηριακές εκλογές σε όλη τη χώρα, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι η νέα χρονιά έρχεται για να χαράξει μία νέα προοπτική δημιουργίας.

Προσωπικά, δηλώνω δυναμικά το παρών στον επιμελητηριακό θεσμό τον οποίο και υπηρετώ εδώ και μία δεκαετία, με μοναδικό γνώμονα την στήριξη και εξωστρέφεια της τοπικής επιχειρηματικότητας στην πιο δύσκολη οικονομική -και όχι μόνο- περίοδο από την μεταπολίτευση.

Οι επαγγελματίες της Μαγνησίας έχουν φωνή, έχουν το δικό τους σπίτι, κι αυτό δεν είναι άλλο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μπασδάνης ανέφερε:

«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε κεντρικό επίπεδο είναι ένα: Οι επιχειρήσεις άντεξαν το 2022 και προσβλέπουν σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το έτος 2023. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θέλουμε δίπλα μας, και όχι απέναντί μας τους εκπροσώπους της Πολιτείας που δυστυχώς αντιμετωπίζει «εχθρικά» κάθε νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα. Με στόχο την ανάταξη της επιχειρηματικότητας, αυτό προσδοκούμε να αλλάξει».

Την πίτα ευλόγησε ο π. Αμφιλόχιος Μήλτος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός Φυσικών Καταστροφών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, οι βουλευτές της ΝΔ Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, η αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κουλούρης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αθανάσιος Ζλατούδης, η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β. Σποράδων Κωνσταντίνος Τσουράπας, εκπρόσωποι του ΕΣΒ, της Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου