ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για τον 10χρονο που «έσβησε» από οξεία μυοκαρδίτιδα

εισαγγελέας-για-τον-10χρονο-που-έσβησε-905976

Τα ακριβή αίτημα θανάτου ενός μικρού «αγγέλου», του 10χρονου Κωνσταντίνου από τον Κισσό Πηλίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείου Βόλου, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία του, αναζητεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Εισαγγελέας ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να παραγγείλει τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, και μάλιστα με τάχιστα αποτελέσματα, ώστε να δοθεί κάθε απάντηση γύρω από τον θάνατο του μικρού μαθητή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς.

Το αγοράκι, ένα παιδί ταλαντούχο, ένας πραγματικός ήρωας της ζωής, που με την παρουσία του γέμιζε τον χώρο και έδινε καθημερινά «μαθήματα» σε όλους με την ενέργειά του και τον χαρακτήρα του, «έσβησε» στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, προχθές Σάββατο, βυθίζοντας σε απαρηγόρητο θρήνο την οικογένειά του, τους συγγενείς, αλλά και τη σχολική του κοινότητα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα έδειξαν γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε. Το Σάββατο υπέστη καρδιακή ανακοπή, μετά από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Ο Κωνσταντίνος ήταν η «ψυχή» του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, όπου φοιτούσε από τη νηπιακή του ηλικία. Παρά τη σπαστική τετραπληγία, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, δεν σταμάτησε ποτέ να εκπλήσσει, δίνοντας μαθήματα ζωής όχι μόνο στους συμμαθητές του, αλλά και στους ίδιους τους δασκάλους του, που τον είδαν να ζωγραφίζει, ακόμη και να παίζει μουσική με το πόδι. Με την παρουσία του γέμιζε τον χώρο.

Το άγγελμα του θανάτου συγκλόνισε τους δασκάλους τους, οι οποίοι τον θεωρούσαν δικό τους παιδί. Ηδη, η οικογένεια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, ετοιμάζει αφιέρωμα για τον Κωνσταντίνο της, που θα ζωγραφίζει με το πόδι του στη γειτονιά των αγγέλων. Παράλληλα, το ίδιο το σχολείο, θα φροντίσει και για τη στήριξη της οικογένειάς του, που θρηνεί τον ξαφνικό χαμό του μικρότερου παιδιού της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου