ΤΟΠΙΚΑ

Εντονες διαμαρτυρίες από τους υγειονομικούς

εντονες-διαμαρτυρίες-από-τους-υγειον-905887

Θα πληρωθούν την ερχόμενη Τρίτη και όχι πριν το Πάσχα

Εντονες διαμαρτυρίες μεταξύ των υγειονομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και στα Κέντρα Υγείας προκάλεσε η απόφαση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και του Υπουργείου Οικονομικών, να μην πληρωθούν «προκαταβολικά», πριν το Πάσχα, όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά στις 26 Απριλίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη.

«Κάθε χρόνο είθισται, είτε Χριστούγεννα, είτε Πάσχα, να πληρωνόμαστε τον μισθό πριν από τις γιορτές, για να μπορούμε και εμείς να προγραμματίσουμε τις υποχρεώσεις μας. Φέτος, δίχως καμία περαιτέρω εξήγηση, μας ανακοινώθηκε ότι θα πληρωθούμε κανονικά στις 26 Απριλίου», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας Γιάννης Γατής.

Οι υπάλληλοι του δημοσίου πληρώνονται κάθε 13 και 26 του μήνα. Με δεδομένο ότι το δώρο του Πάσχα έχει καταργηθεί (από τα μνημονιακά χρόνια), αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν λογικό να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

«Με τους πετσοκομμένους μισθούς που παίρνουμε, δεν είναι εύκολα τα πράγματα για κανένα νοικοκυριό. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις που δεν μπορούν να περιμένουν», σχολίασε επίσης ο κ. Γατής, μεταφέροντας το παράπονο των συναδέλφων του.

Το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει ότι «έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει Πάσχα με συντονισμένες ενέργειες προγραμμάτισε την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου».

«Είναι εμπαιγμός για τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου ακόμη και στο ζήτημα της επίσπευσης της πληρωμής του μισθού. Για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ τον μήνα δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω Πάσχα κατά την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ακρίβεια. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να διορθώσει την αδικία», επισήμανε σε σχετική ανάρτησή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων και αναπαράχθηκε στα social media από τον τοπικό σύλλογο.

Τέλος, έγινε μνεία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή, χωρίς κανέναν μισθό τους τελευταίους οκτώ μήνες, με τα συνδικαλιστικά όργανα να ζητούν την επιστροφή τους με δύο rapid test την εβδομάδα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου