ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα η περιφορά των Επιταφίων στον Βόλο

με-λαμπρότητα-η-περιφορά-των-επιταφίω-905805

Με λαμπρότητα, επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν η Ακολουθία, η περιφορά και η συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως, Αναλήψεως και Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα χοροστατήσει σήμερα Μ. Παρασκευή, στις 7:30 μ.μ. ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τα εγκώμια θα ψάλει βυζαντινός χορός, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Ευστάθιου Γραμμένου.

Στις 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου. Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος θα απευθύνει λόγο.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Αstra, το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία.

Διαδρομή των Επιταφίων

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως προς την παραλία, περιλαμβάνει τις οδούς Μεταμορφώσεως – Γ. Καρτάλη – Ιωλκού – Αργοναυτών. Η κεφαλή της πομπής θα σταθμεύσει στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιστροφή από τις οδούς Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη – Αλεξάνδρας.

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αναλήψεως θα διέλθει από τις οδούς: Γκλαβάνη – Αργοναυτών. Η κεφαλή της πομπής θα σταθμεύσει στο ύψος του πεζοδρομίου της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιστροφή μέσω των οδών Αργοναυτών – Κουμουνδούρου.

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου θα μεταβεί στο σημείο συνάντησης μέσω της οδού Αργοναυτών. Η κεφαλή της πομπής θα σταθμεύσει στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος και η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί δια μέσω της οδού Αργοναυτών.

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου θα διέλθει από τις οδούς: Ερμού – Σπ. Σπυρίδη – Δημητριάδος – Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών. Η κεφαλή της πομπής θα σταθμεύσει στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιστροφή στον Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Αργοναυτών – Αγίου Νικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου