ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες ακόμη και για… τις ψησταριές του Πάσχα

καταγγελίες-ακόμη-και-για-τις-ψησταρ-905697

Διαμαρτύρονται για κατάληψη πεζοδρομίων και ζητούν επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας

Καθημερινές κλήσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί την εορταστική περίοδο, δέχεται η Δημοτική Αστυνομία Βόλου από πολίτες, που καταγγέλλουν καταλήψεις πεζοδρομίων και ζητούν άμεση επέμβαση για την απελευθέρωσή τους.

Χαρακτηριστικό των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ότι ανοχή δεν επιδεικνύεται ούτε για τις… ψησταριές του Πάσχα. Αυτές τις ημέρες, κατά τις οποίες τα νοικοκυριά προετοιμάζονται για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, βγαίνουν ψησταριές από αποθήκες και ταράτσες προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες συντηρήσεις και καθαρισμοί, πριν νωρίς αύριο Κυριακή του Πάσχα ανάψουν τα κάρβουνα. Κάποια νοικοκυριά που δεν έχουν αυλή ή μεγάλο χώρο για να τις στήσουν, κάνουν χρήση πεζοδρομίων μπροστά στα σπίτια τους, προκαλώντας ωστόσο αντιδράσεις γειτόνων.

Στη Δημοτική Αστυνομία έγιναν τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για ψησταριές που εμφανίστηκαν σε πεζοδρόμια, αλλά και ερωτήσεις, για το αν η συγκεκριμένη πρακτική είναι νόμιμη…

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι καταγγελίες πολιτών συνεχίστηκαν να πέφτουν βροχή τόσο για αντικείμενα που καταλαμβάνουν δρόμους και πεζοδρόμια, παρεμποδίζοντας την ομαλή κίνηση των πεζών, όπως παλέτες και stand, τρέιλερ, όσο και, κυρίως, για περιπτώσεις οχημάτων.

Αυτοκίνητα μπροστά από χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών, πάνω σε ράμπες, σε πεζοδρόμια, σε στροφές με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η ορατότητα, σε δρόμους όπου διεξάγονται οι λαϊκές αγορές, είναι μερικές από τις καθημερινές σχεδόν αναφορές διαμαρτυρόμενων πολιτών, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι αυτή την περίοδο έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της αποτροπής της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης για την ομαλή ροή της κυκλοφορίας, εν μέσω εορταστικής περιόδου, οπότε και η κίνηση είναι αυξημένη στους δρόμους.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, συνεργεία συνεχίζουν να προχωρούν σε ελέγχους πρωί και απόγευμα, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους για τη διευκόλυνση της κίνησης πεζών και οχημάτων. Η ίδια επαναλαμβάνει την έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν να κάνουν χρήση ΙΧ στο κέντρο και κυρίως να σταθμεύουν παράνομα, προκαλώντας πρόβλημα σε συμπολίτες τους. «Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε την επιβολή προστίμων. Τουναντίον, εξαντλούμε κάθε περιθώριο για τη συμμόρφωση πολιτών και επισκεπτών οι οποίοι θα πρέπει με τη σειρά τους να συνεργάζονται για να μην προκαλούνται προβλήματα στο κέντρο της πόλης», αναφέρει η κ. Μορφογιάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου