ΤΟΠΙΚΑ

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σκιάθου η πρώτη πτήση από το Παρίσι

προσγειώθηκε-στο-αεροδρόμιο-σκιάθου-905687

Προσγειώθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, στις 10:20 το πρωί, η πρώτη πτήση από το εξωτερικό, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε, από τον Δήμο Σκιάθου και την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, στην πρώτη απευθείας από το Παρίσι με 137 επιβάτες, η οποία «άνοιξε» το τουριστικό καλοκαίρι του 2022.

Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Σκιάθο, το άνοιγμα του προορισμού στη γαλλική αγορά κάτι που αποδεικνύει τη δυναμική του προορισμού και ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη μετά covid εποχή. Η δημοτική αρχή, επεδίωκε από τους πρώτους μήνες της θητείας της την απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Παρίσι, και με την πολύτιμη συνεργασία του ΕΟΤ και της προϊσταμένης του γραφείου στη Γαλλία, Δήμητρας Βοζίκη, του Υπουργείου Τουρισμού και της Transavia, κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Η πτήση έχει προγραμματιστεί για μια φορά την εβδομάδα, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προστεθεί και δεύτερο δρομολόγιο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Διαμαντής Μαθηνός και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρος Ευστάθιου. Με το καλωσόρισμα οι «Σκιαθίτισες» του Συλλόγου Γυναικών πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκά της Σκιάθου, το έντυπο-έκδοση του Δήμου με παρουσίαση του προορισμού μεταφρασμένο στα γαλλικά, usb με video και φωτογραφίες, μια «πρόσκληση» για τις εκδηλώσεις του Δήμου, όπως οι Λαϊκοί Ιππικοί Αγώνες και το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, και μια χειροποίητη λαμπάδα για την λειτουργία της Ανάστασης.

Με σκοπό τη δυναμική παρουσία του προορισμού στο γαλλικό κοινό και με αφορμή την αεροπορική σύνδεση ο Δήμος έχει ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια προβολής για πρώτη φορά στο μετρό του Παρισιού και συνεργασία για δράσεις προβολής με την αεροπορική εταιρεία Transavia.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον ΕΟΤ Γαλλίας και ειδικά τη Διευθύντρια του, Δήμητρα Βοζίκη, το Υπουργείο Τουρισμού και την Transavia για την άψογη συνεργασία, και όσον αφορά στην οργάνωση της υποδοχής, τις εθελόντριες Χαρά Πασχάλη, Παναγιώτα Φιλαρέτου, Δέσποινα Άννη, Γιάννα Κωνσταντέλλου, και το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου. Το άνοιγμα στη γαλλική αγορά είναι μια ιστορική στιγμή για τα τουριστικά χρονικά της Σκιάθου, έναν στόχο που η δημοτική αρχή είχε θέσει από τις πρώτες μέρες της θητείας μας» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου