ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Ποδαρικό» από το Παρίσι

ποδαρικό-από-το-παρίσι-905243

Με χαμόγελα και αυξημένες προσδοκίες φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών στρέφουν το βλέμμα στη θερινή σεζόν, με τους πρώτους Γάλλους τουρίστες να κάνουν «ποδαρικό» στο αεροδρόμιο της Σκιάθου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Με τους πρώτους Ολλανδούς να αναμένονται αύριο και τους Βρετανούς να καταφθάνουν δυναμικά την ερχόμενη Κυριακή 1η Μαΐου με την Jet 2, σημειώθηκε, στο μεταξύ, κίνηση στα νησιά τις μέρες του Πάσχα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε από τον Δήμο και την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου στην πρώτη απευθείας πτήση της Transavia από το Παρίσι με 137 επιβάτες, η οποία «άνοιξε» το τουριστικό καλοκαίρι του 2022.

Η πτήση έχει προγραμματιστεί για μια φορά την εβδομάδα, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προστεθεί και δεύτερο δρομολόγιο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Διαμαντής Μαθηνός και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρος Ευστάθιου. Με το καλωσόρισμα μέλη του Συλλόγου Γυναικών πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκά της Σκιάθου, το έντυπο-έκδοση του Δήμου με παρουσίαση του προορισμού μεταφρασμένο στα γαλλικά, usb με video και φωτογραφίες, καθώς και από μία χειροποίητη λαμπάδα.

Με στόχο τη δυναμική παρουσία του προορισμού στο γαλλικό κοινό και με αφορμή την αεροπορική σύνδεση, ο Δήμος άρχισε μεγάλη καμπάνια προβολής για πρώτη φορά στο μετρό του Παρισιού και συνεργασία για δράσεις προβολής με την αεροπορική εταιρεία Transavia.

Προσδοκίες για τη σεζόν

Την ικανοποίησή του για την άφιξη των πρώτων Γάλλων τουριστών εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, επισημαίνοντας ότι «έχουμε σημαντικές προσδοκίες για τη σεζόν. Εάν μας επιτρέψουν να δουλέψουμε, εάν δεν έχουμε απρόσμενες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που συνεχίζεται, δυστυχώς ακόμη, εκτιμούμε ότι θα είναι μια καλή χρονιά σε αφίξεις».

Κίνηση σημειώθηκε, στο μεταξύ, κατά την περίοδο του Πάσχα, με ικανοποιητικές πληρότητες στα καταλύματα, που είναι ανοιχτά, με τον κ. Ευσταθίου να υπογραμμίζει ότι το νησί θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

«Μετά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου αυξάνεται πάρα πολύ ο αριθμός των αφίξεων και των πτήσεων και ειδικά από την Αγγλία θα έχουμε μια σημαντικά καλή χρονιά, πιστεύω» επισημαίνει ο ίδιος.

Με θετική σκέψη η υποδοχή των πρώτων ξένων τουριστών και τον πρόεδρο των επαγγελματιών της Σκιάθου Χρήστο Δημητριάδη να υπογραμμίζει ότι «το Πάσχα υπήρχε αρκετός κόσμος στο νησί, υπήρχαν διάθεση, κίνηση στα καταστήματα και τα ξενοδοχεία, που ήταν ανοιχτά, είχαν πολύ μεγάλες πληρότητες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Μάιο και προσδοκούμε να είναι γεμάτο το φετινό καλοκαίρι».

Υπάρχουν θετικές προσδοκίες και την αεροπορική γραμμή από το Παρίσι, με τον κ. Δημητριάδη να επισημαίνει ότι «οι Γάλλοι τουρίστες θα συνεισφέρουν σημαντικά στην τουριστική τόνωση του νησιού, για να καταφέρουν και οι επιχειρήσεις να δουλέψουν. Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστών, διότι η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ορόσημο, μετά από δύο χρόνια αβεβαιότητας. Με την ανάλογη προσοχή, η φετινή σεζόν θα είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου