ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον Αναπτυξιακό η μεγάλη επένδυση για το Alkyon στη Σκιάθο

στον-αναπτυξιακό-η-μεγάλη-επένδυση-γι-905163

Με την υψηλότερη βαθμολογία εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο (4399/16) το νέο μεγαλόπνοο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Ανατολικές Σποράδες Α.Ε. για την πλήρη ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Alkyon 4*, στην πόλη της Σκιάθου.

Η επένδυση, συνολικού κόστους 2.706.193,59€, αξιολογήθηκε θετικά από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας (βαθμολογία 10/10), δίνοντας «πράσινο φως» για την υπαγωγή της στο καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού.

Η αναβάθμιση, η οποία εντάσσει το Alkyon στην κατηγορία των 4 αστέρων, σχεδιάστηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και το ξενοδοχειακό κατάλυμα, με εντελώς αναβαθμισμένο και πολυτελές προφίλ, ανοίγει τις πύλες του την 1η Μαΐου 2022. Η δεύτερη και τελική φάση ξεκινά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023, οπότε τα σχέδια θα λάβουν οριστική τους μορφή.

Τα πλάνα εξελίσσονται πάνω στο όραμα της ιδιοκτήτριας εταιρείας να μην αλλοιωθεί κανένα από τα ιδιαίτερα «vintage-70’s» χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου, καθώς και η μοναδική αρχιτεκτονική του.

Το επενδυτικό project προχωρά σταθερά με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, από τη στιγμή που το Alkyon Hotel Skiathos πέρασε στην ιδιοκτησία του Ομίλου Σποράδων της οικογένειας Δερβένη.

Ο ηγετικός Ομιλος στον τουριστικό κλάδο της Σκιάθου, στον οποίο άλλωστε ανήκουν το εμβληματικό και γνωστό ανά τον κόσμο Skiathos Palace, καθώς και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί, μεταμόρφωσε ήδη τo Alkyon σε ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, με την αίσθηση της απόλυτης φιλοξενίας να διαπερνά κάθε χώρο και παρεχόμενη υπηρεσία του καταλύματος.

Ετοιμο να φιλοξενήσει και να καταπλήξει

Το εντυπωσιακό 4στερο ξενοδοχείο, 94 δωματίων, δεσπόζει στην καρδιά της πόλης της Σκιάθου. Την ανακαίνιση έχει αναλάβει το τεχνικό γραφείο «HHH Architects».

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών, διαθέτει νέο εντυπωσιακό σαλόνι με ιδιαίτερους χώρους και άνετες γωνιές για χαλάρωση και ηρεμία, νέο business office, νέα main και pool μπαρ, νέο μπαρ στο Roof Top του ξενοδοχείου, το οποίο θα προσφέρει υπό το φως του φεγγαριού μοναδικά signature cocktails με απεριόριστη και πανοραμική θέα στο λιμάνι, κεντρικό εστιατόριο με το ξεχωριστό μπαλκόνι και μεγάλο Roof Garden, όπου θα σερβίρεται το πλούσιο πρωινό.

Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι θα γνωρίσουν τα πλήρως ανακαινισμένα και ευρύχωρα μπροστινά δωμάτια, τα οποία εκτός της μοναδικής τους θέσης και θέας, προσφέρουν όλες τις ανέσεις και τις παροχές για μια ευχάριστη διαμονή.

Φιλόξενο, σύγχρονο και πολυτελές, με διατήρηση των ιστορικών του στοιχείων, το Alkyon, από την 1η Μαΐου 2022,υποδέχεται ξανά τους επισκέπτες του από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, με απόλυτα αναβαθμισμένες και πιστοποιημένες υπηρεσίες.

Ενα πραγματικά μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Σκιάθο, το οποίο αναβαθμίζει τα ξενοδοχειακά καταλύματα μέσα στην πόλη και γίνεται η ναυαρχίδα των city hotels του νησιού, έρχεται να ανεβάσει το επίπεδο παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στο νησί του Παπαδιαμάντη από το φετινό καλοκαίρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου