ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα πρωτιά για την Αλόννησο

νέα-πρωτιά-για-την-αλόννησο-904725

Nέο αφιέρωμα στην Ελλάδα ετοίμασε ο Guardian, με το οποίο εξυμνεί τις ομορφιές της χώρας, δίνοντας τα «εύσημα» στην Αλόννησο και κατατάσσοντας το νησί στην πρώτη θέση πανελλαδικά, ανάμεσα σε άλλους προορισμούς. Στην «κρυμμένη» Ελλάδα αναφέρεται το πρόσφατο αφιέρωμα του βρετανικού Guardian, που καλεί τους εκατομμύρια αναγνώστες της να ανακαλύψουν νέα μέρη γεμάτα εκπλήξεις και πολλές συγκινήσεις, για μοναδικές διακοπές, το φετινό καλοκαίρι.

Η βρετανική εφημερίδα στο παραπάνω αφιέρωμα προτείνει τους προορισμούς για αλησμόνητες διακοπές, ενώ προβλέπει αριθμό επισκεπτών που θα αγγίξει το ρεκόρ του 2019. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και ξεκινούν ήδη οι προκρατήσεις, όλο και περισσότερα είναι τα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα μας και τον τουρισμό που τείνει να καταστεί εκ νέου η ατμομηχανή της οικονομίας μας.

Το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019».

Στη πρώτη θέση λοιπόν, κατατάσσει την Αλόννησο, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα εντυπωσιάζει με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και την πρόσθετη δυνατότητα για «βουτιές» στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Επειτα, ακολουθεί η Κύθνος, με τον Guardian να σημειώνει πως «με την απλότητα εκτός δικτύου και τις πολυάριθμες παρθένες παραλίες».

Επίσης, τον σχετικό κατάλογο συμπληρώνει και η Αστυπάλαια, που χαρακτηρίζεται ως «το νησί σε σχήμα πεταλούδας, που μπορεί να ανήκει στα κάποτε ιταλικά Δωδεκάνησα, όμως αποτελεί γέφυρα πολιτισμού με τις Κυκλάδες».

Στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς η μαγευτική Γιάλοβα στη Μεσσηνία, τα Ιωάννινα με τις μοναδικές διαδρομές στη φύση και ο Αθως με τα επιβλητικά μοναστήρια και τα κρυστάλλινα νερά.

Με αίσθημα ικανοποίησης δέχτηκαν φορείς και κάτοικοι της Αλοννήσου το παραπάνω δημοσίευμα, που δίνει το προβάδισμα στο νησί, ενόψει της θερινής σεζόν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης και ο επιχειρηματίας Κώστας Ευσταθίου είχαν παρευρεθεί στην παρουσίαση του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη βρετανική πρωτεύουσα, στην κατοικία του Ελληνα πρέσβη, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το 2021 η Αλόννησος είχε επιλεγεί, σημειωτέον, ως δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο από το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ενωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ABTA Magazine.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου Μαρία Αγάλλου, υπογράμμισε ότι η τιμητική θέση που κατέλαβε η Αλόννησος, αποτελεί καρπό των προσπαθειών που καταβάλλονται επί σειρά ετών στο νησί. «Πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στο νησί και σε αυτό έχουν παίξει σημαντικό ρόλο οι τουρ οπερέιτορς και οι δημοσιογράφοι που έχουμε φιλοξενήσει από την περασμένη χρονιά, οι οποίοι έφυγαν πάρα πολύ ευχαριστημένοι και από τη φιλοξενία μας, αλλά και από τις ομορφιές του νησιού» επεσήμανε η κ. Αγάλλου.

Με το περίφημο ναυάγιο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού να κυριαρχούν, η πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Τουρισμού, υπογράμμισε ότι το νησί φημίζεται για πάρα πολλά διαφορετικά στοιχεία και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που προσφέρει στον επισκέπτη, με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, να εργάζονται συστηματικά, στην κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής του προορισμού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου