ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται η ανάπλαση της πλατείας Γερμανικών στη Νέα Ιωνία

δημοπρατείται-η-ανάπλαση-της-πλατεία-900857

Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η πλατεία Γερμανικών στη Νέα Ιωνία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 528.500,80 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
Το έργο αφορά στην αξιοποίηση και αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Γερμανικών στο Ο.Τ. 302 στην Ν. Ιωνία Δήμου Βόλου, που περιβάλλεται από τις οδούς Εγγλεζονησίου, Δορυλαίου, Καισαρείας και Ευφραιμίδου, ώστε να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ψυχαγωγίας και δραστηριότητας όλων, παιδιών και ενηλίκων.

Μέσω του συγκεκριμένου προϋπολογισμού επίσης θα γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού
Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο δήμος Βόλου.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναβαθμίζουμε ακόμη ένα δημόσιο χώρο στην πόλη του Βόλου και αποδίδουμε στους πολίτες ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, ένα ασφαλές και λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ και νέα παιδική χαρά», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρονίζει τις πόλεις με την εποχή και προσφέρει πράσινους, προσβάσιμους σε όλους και σύγχρονους κοινόχρηστους χώρους που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων στα αστικά κέντρα», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός, τονίζοντας, τέλος, ότι όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση θα βελτιωθεί η προσπελασιμότητα, θα αυξηθεί το αστικό πράσινο στην περιοχή και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου