ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο Γιώργος Μουτσόπουλος

εφυγε-ο-γιώργος-μουτσόπουλος-900828

Θλίψη στη Μαγνησία, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία προκαλεί ο θάνατος του Γιώργου Μουτσόπουλου, πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας τη δεκαετία του ’90.

Ο Γιώργος Μουτσόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 χρόνων, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες. Καταγόταν από τα Ιωάννινα, όμως διέμενε στην Αθήνα, όπου και απεβίωσε.

Ηταν από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον κρατικό μηχανισμό.

Ο Γιώργος Μουτσόπουλος ήταν στέλεχος του ΟΤΕ στη Ρόδο. Διετέλεσε και διευθυντής στο νοσοκομείο του νησιού. Διακρίθηκε σε πολλές κυβερνητικές θέσεις, όπως περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Πελοποννήσου, γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, διοικητής στον ΟΓΑ και διευθύνων σύμβουλος στο Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο.

Τη διετία 1994-1995, με απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Ακη Τσοχατζόπουλου, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ηταν ιδιαίτερα διορατικός και συνεργάσιμος με όλους τους αιρετούς νομάρχες της Θεσσαλίας, ενώ αρκετά έργα που αφορούν στη βελτίωση μεγάλων υποδομών φέρουν την υπογραφή του, στο πλαίσιο του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Αγαπούσε τη Μαγνησία και είχε αναπτύξει πολιτικούς και φιλικούς δεσμούς με πολλούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης. Η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή στους δημοσιογράφους, τους οποίους ενημέρωνε με προθυμία για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του.

Ηταν άνθρωπος «έξω καρδιά», πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, πρόθυμος να βοηθήσει σε κάθε δυσκολία.

Εδωσε σκληρή μάχη τα τελευταία χρόνια για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Θα τον θυμούνται πάντα όλοι, για τους αγώνες με το ΠΑΣΟΚ και το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη Μαγνησία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου