ΤΟΠΙΚΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Λύκος στη θάλασσα

απίστευτο-και-όμως-αληθινό-λύκος-στη-θ-900420

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ψαράδες στο Νότιο Πήλιο εντόπισαν λύκο να κολυμπά στη θάλασσα. Το σαρκοφάγο ζώο εθεάθη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του χωριού Τρίκερι και του νησιού Τρίκερι σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την ακτή. Οι ψαράδες που κινούνταν με το καΐκι τους, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

«Πώς το βλέπεις; Τι είναι, ε; Λύκος είναι ε;», ακούγεται να λέει ο ένας εκ των δύο σε βίντεο που από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι ψαράδες βρίσκονταν με το καΐκι τους στη θάλασσα, όταν διαπίστωσαν ένα ζώο να κολυμπά. Πλησιάζοντας και περνώντας από δίπλα του διαπίστωσαν ότι πρόκειται για λύκο, ο οποίος μάλιστα είχε χαράξει… ρότα προς τη στεριά. Όπως ήταν φυσικό δεν σταμάτησαν, ούτε επιχείρησαν να βοηθήσουν το άγριο ζώο, το οποίο για άγνωστο λόγο βρέθηκε να… κολυμπά.

«Το είδαμε κι αυτό. Ξέραμε για λύκους στα βουνά, στα δάση, είδαμε και λύκο στη θάλασσα», σχολίασε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας, Ιωάνης Τίρχας, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον έναν από τους δύο ψαράδες.

Πρόκειται για πρωτόγνωρο στα τοπικά δεδομένα συμβάν το οποίο ο κ. Τίρχας επιχειρεί να ερμηνεύσει. «Οι λύκοι είναι δεινοί κολυμβητές. Ισως να κυνηγούσε κάποιο αγριογούρουνο, που επίσης θεωρείται δεινός κολυμβητής. Το αγριογούρουνο ενδεχομένως να έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί και ο λύκος το ακολούθησε. Υπάρχει επίσης πιθανότητα ο λύκος να βρέθηκε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να γλιτώσει ενδεχομένως από επίθεση σε βάρος του από τσοπανόσκυλα ή εκδιωγμένος από άλλο αρσενικό της αγέλης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπήκε στη θάλασσα για να… φάει ψάρια», σημειώνει ο κ. Τίρχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Μαγνησία υπάρχει υπερπληθυσμός λύκων. «Λύκοι υπάρχουν παντού. Από τα Κανάλια- Κερασιά και μέχρι το Τρίκερι. Ο πληθυσμός τους είναι μεγάλος και πλέον οι συναντήσεις τους με τους ανθρώπους όλο και πιο συχνές και ολοένα και πιο κοντά στις πόλεις», τόνισε.

Ο κ. Τίρχας εκτιμά ότι ο πληθυσμός των λύκων άρχισε να αυξάνεται παράλληλα με τον αντίστοιχο των αγριογούρουνων που έχουν φθάσει μέχρι και μέσα στις πόλεις. «Είδαμε προχθές αγριογούρουνα πίσω από το Κοιμητήριο Κούκος. Τα αγριογούρουνα είναι λεία για το λύκο που προφανώς τα ακολούθησε για να τραφεί. Ο λύκος δεν έχει φυσικό εχθρό, το κυνήγι του απαγορεύεται κι έτσι έχουμε αυτό το φαινόμενο. Το ζητούμενο είναι ότι βλέπουμε πλέον λύκους στα χωριά και κοντά στα αστικά κέντρα», υπογραμμίζει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου