ΤΟΠΙΚΑ

Εικονικοί αστροναύτες οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου

εικονικοί-αστροναύτες-οι-μαθητές-του-6-897000

Σε ρόλο… εικονικών αστροναυτών οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου, «ταξίδεψαν» στο διάστημα και γνώρισαν το ηλιακό σύστημα.

Στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου για πρώτη φορά έργο eTwinning το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το έργο έχει θέμα το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες και πάνω σε αυτό συνεργάστηκαν δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία με τέσσερις εταίρους.

Συνολικά από το 6ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχαν 14 μαθητές από την α΄ και τη β΄ τάξη. Το πρόγραμμα με τίτλο Virtual Astronauts (εικονικοί αστροναύτες) έθεσε ως πρωταρχικό στόχο να ερευνήσουν και να ενημερωθούν οι μαθητές για τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και την επιστήμη της αστρονομίας.

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας διάφορα διαδικτυακά εργαλεία σε συνδυασμό με τα μαθηματικά, την πληροφορική και τα αγγλικά έγιναν μικροί ερευνητές και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για το ηλιακό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα μέσω της εφαρμογής «επαυξημένης πραγματικότητας» «ταξίδεψαν» στο… διάστημα.

Δεύτερος αλλά επίσης μεγάλης σημασίας στόχος ήταν το χτίσιμο συνεργασιών με άλλες χώρες. Οι μαθητές συνάντησαν διαδικτυακά άλλους eTwinners της Γης, συνομίλησαν, αντάλλαξαν πληροφορίες και εργασίες και το σημαντικότερο έκαναν νέους φίλους.

«Δημιουργικότητα, συνεργασία, σεβασμός, επικοινωνία, ψηφιακός και τεχνολογικός αλφαβητισμός είναι μερικές από τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα που θέλουμε να καλλιεργηθούν με τις δράσεις του έργου μας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα καθηγητές, Καλλιόπη Τάσιου και Ευθύμιος Φριτζαλάς.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι: Παναγιώτης Ε. Α1, Στέλιος Κ. Α1, Μάριος Μ. Α1, Γρηγόριος Ν. Α1, Ιωάννης Ζ. Α3, Ελπινίκη Κ. Α3, Ιωάννης Κ. Α4, Κυριαζής-Κωνσταντίνος Β. Β1, Ελένη Σ. Β1, Ευαγγελία Κ. Β2, Μαγδαληνή Σ. Β2, Δημήτριος Σ. Β2, Λεωνίδας Κ. Β3, Ιωάννης Κ. Β3.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου