ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρα Καριέρας 1η Ιουλίου

ημέρα-καριέρας-1η-ιουλίου-896996

Προσπάθειες για μείωση και εξάλειψη της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο επιχειρεί η Δημόσια Επιχείρηση Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), επενδύοντας σε προγράμματα και θέσεις εργασίας για τους δικαιούχους με σκοπό την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει την 1η Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, Ημέρα Καριέρας στο ξενοδοχείο Ξενία, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Στη συγκεκριμένη δράση στόχος είναι η συλλογή προσφερόμενων θέσεως εργασίας, η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που αναζητούν εργασία, να συγκεντρώσουν βιογραφικά και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Κυρίαρχος στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που θέλουν το κατάλληλο προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση στον Βόλο αναμένεται να παρευρεθεί ο διοικητής Σπύρος Πρωτοψάλτης, όπως έκανε αντίστοιχα στη Λάρισα πρόσφατα.

«Οι εκδηλώσεις «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» αποτελούν μέρος των δράσεων του Οργανισμού που έχει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών του την υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών που θα προάγουν την απασχόληση. Στόχος μας είναι η ταχύτερη δυνατή ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στην αγορά εργασίας», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ολγα Τσιούρβα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Μαγνησίας ήδη βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Δ.Υ.Π.Α. Βόλου και θα συνεχίσει την προσπάθειά της στο πλαίσιο στήριξης των μελών της και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μέχρι την 1η Ιουλίου θα έχουν γίνει οι προεγγραφές τόσο των πολιτών που θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, όσο και επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν για να προσφέρουν θέσεις απασχόλησης. Αυτές μπορεί να αφορούν σε διάφορες ειδικότητες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών, χωρίς να είναι απαραίτητο κάποιο προκαθορισμένο ραντεβού.

Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Να σημειωθεί πως τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων Ημέρας Καριέρας διέκοψε, πριν από δύο χρόνια, η πανδημία, όμως, από το 2021, ο Οργανισμός προχώρησε, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις δύο πρώτες διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ακολούθησε η Πάτρα, ο Πειραιάς και στη συνέχεια η Λάρισα.

Ολες αυτές οι εκδηλώσεις έδειξαν ότι η ανταπόκριση των αναζητούντων εργασία και των επιχειρήσεων ήταν πολύ μεγάλη, ενώ έχει καταγραφεί επίσης σημαντικός αριθμός νέων προσλήψεων.

Ταυτόχρονα, μέσω τέτοιων δράσεων, οι εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού μπορούν να παρέχουν σε όσους αναζητούν εργασία υπηρεσίες συμβουλευτικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου