ΤΟΠΙΚΑ

Η Μελόνι με τη ματιά ενός Βολιώτη οδοντιάτρου, ο οποίος διαμένει και δραστηριοποιείται στην Ιταλία

η-μελόνι-με-τη-ματιά-ενός-βολιώτη-οδοντ-890976

Ο Ηλίας Τσιλιβίδης μιλά για τη μέλλουσα πρωθυπουργό της Ιταλίας – Από τη συμπόρευση του 2004 έως την προχθεσινή της επικράτηση

Ο Ηλίας Τσιλιβίδης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 1997 διαμένει στην πόλη Rosciano, στην περιφέρεια Αbrutso, κοντά στην Πεσκάρα της Ιταλίας, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, αλλά και πολιτικά.

Από το 2004 είχε οργανωθεί στη νεολαία του εθνικοσυντηρητικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» και ήταν συνοδοιπόρος της Τζόρτζια Μελόνι, που προχθές αναδείχτηκε νικήτρια των εκλογών στην Ιταλία και οδεύει για την πρωθυπουργία.

Συνομιλώντας με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τσιλιβίδης δεν έκρυψε ότι ακόμη και για τον ίδιο το αποτέλεσμα της προχθεσινής κάλπης στην Ιταλία ήταν αναπάντεχο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν τη νίκη της Μελόνι, όμως οι οπαδοί της και τα στελέχη του κόμματος «Αδέλφια» ήταν συγκρατημένοι.

«Περιμέναμε πως κάτι θα γίνει στο τέλος και θα σταματήσει αυτή η πορεία προς τη νίκη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Βολιώτης γιατρός, προσθέτοντας ότι «όλοι είχαν πέσει πάνω της, την κατηγορούσαν, δίχως να δίνουν σημασία στις προτάσεις που είχε καταθέσει, οι οποίες έχουν περιεχόμενο».

«Το κόμμα ξεκίνησε με 2%, πήγε στο 4% και προχθές τα ποσοστά του εκτοξεύθηκαν. Όσο αισιόδοξος και να είσαι, δεν το περιμένεις να συμβεί εύκολα», σχολίασε επίσης.

Ο κ. Τσιλιβίδης θεωρεί ότι η κριτική που ασκείται στο κόμμα της κ. Μελόνι είναι άδικη και πως ο χαρακτηρισμός «ακροδεξιό κόμμα» δεν έχει περιεχόμενο. «Κουράστηκα να ακούω ότι όποιος αγαπάει την πατρίδα του με πάθος και καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στην Ευρώπη συγκαταλέγεται στους ακροδεξιούς. Ο προοδευτισμός δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς», πρόσθεσε ο ίδιος μεταφέροντας τη δική του ματιά στα πολιτικά δρώμενα της Ιταλίας.

Η γνωριμία του Βολιώτη οδοντίατρου με την Τζόρτζια Μελόνι προσδιορίζεται χρονικά το 2004, όποτε και ο ίδιος συμμετείχε στη νεολαία του ιταλικού κόμματος «Αδέλφια», όπως και η μελλοντική πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε κομματικές εκδηλώσεις. Για τον κ. Τσιλιβίδη, η κ. Μελόνι είναι μία ικανή, νέα πολιτικός που θα προσπαθήσει να συμβάλλει να ορθοποδήσει η Ιταλία. Επιπροσθέτως θεωρεί σημαντικό ότι για πρώτη φορά στην Ιταλία το τιμόνι της χώρας θα αναλάβει γυναίκα.

«Τελικά η επιλογή των συνέδρων του κόμματος που την ψήφισε αρχηγό δικαιώθηκε. Εκαναν στην άκρη οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και άνοιξε ο δρόμος για τη νέα γενιά. Πιστεύω ότι η κ. Μελόνι θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, μετά την εμπιστοσύνη που της επέδειξε ένα μεγάλο κομμάτι του ιταλικού εκλογικού σώματος», κατέληξε ο ίδιος.

Πάντως ο κ. Τσιλιβίδης όταν ρωτήθηκε αν θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να συναντήσει τη νέα πρωθυπουργό, απάντησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι προς το παρόν αυτό που θα πράξει είναι να της στείλει μία ιδιόχειρη κάρτα, για να τη συγχαρεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου