ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε τρεις φοιτητές από την Ισραηλιτική Κοινότητα

υποτροφίες-σε-τρεις-φοιτητές-από-την-ι-890581

Υποτροφίες σε τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα απονείμει και φέτος η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, συνεχίζοντας να στηρίζει εμπράκτως το ίδρυμα, αλλά και τους νέους, που φοιτούν σε αυτό.

Φοιτητές του ιδρύματος που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και προέρχονται από πολύτεκνες κυρίως οικογένειες, που αντιμετωπίζουν και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες, θα λάβουν πολύτιμο οικονομικό βοήθημα 1.000 ευρώ προκειμένου να καλύψουν μέρος των αναγκών των σπουδών τους.

Ειδικά φέτος, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την ενεργειακή κρίση, το βοήθημα των 1.000 ευρώ, θα αποτελέσει σημαντική ανάσα για φοιτητές.

Σημειώνεται ότι αρκετοί φοιτητές του Π.Θ. δεν έχουν καν εμφανιστεί στα τμήματά τους για να παρακολουθήσουν μαθήματα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν το υπέρογκο κόστος των ενοικίων, της ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Μαρσέλ Σολομών, ο θεσμός της απονομής υποτροφιών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησε από το 2009 και έκτοτε έχουν στηριχθεί οικονομικά συνολικά 42 φοιτητές. «Το 2009 ήταν η πρώτη φορά που αποφασίσαμε να δώσουμε υποτροφίες σε τρεις φοιτητές ως Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσφέρει στην πόλη μας και θέλαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι για να στηρίξουμε το ίδρυμα και τους φοιτητές. Ως κοινότητα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και στηρίζουμε ευαγή ιδρύματα αλλά και πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, θέλοντας να συμβάλλουμε στην τοπική κοινωνία», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σολομών.

Οι υποτροφίες συνέχισαν να απονέμονται έως και το 2011, ωστόσο, μετά την κρίση, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου δεν μπορούσε να τις καλύψει. «Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουμε τον θεσμό, όμως δεν θέλαμε να σταματήσουμε. Απευθυνθήκαμε στον αείμνηστο Ζαχαρία Σακκή, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την κάλυψη των υποτροφιών και έκτοτε η σύζυγος και τα παιδιά του συνεχίζουν τον θεσμό», εξηγεί ο κ. Σολομών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου απονέμει επαίνους και φάκελος με μετρητά χιλίων ευρώ. Φέτος, τις υποτροφίες θα λάβουν οι φοιτητές: Σοφία Αλπου από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ιωάννης Κούτλας από το Τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας και Ελευθερία Πολίτη από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

«Θέλουμε η προσπάθειά μας που φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια, να βρει μιμητές», σημειώνει ο κ. Μαρσέλ Σολομών.

Η τελετή απονομής

Η τελετή απονομής των υποτροφιών θα γίνει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η απονομή των υποτροφιών και θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος, που θα αποτελέσει την πανηγυρική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προσφώνηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Μαμούρη και ομιλία του καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χρήστου Γκόβαρη με θέμα «Εκπαίδευση σε μία πλουραλιστική κοινωνία: η συνέχεια του αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου