ΤΟΠΙΚΑ

«Φοβάμαι για τα παιδιά μου» καταγγέλλει μητέρα τροφίμων στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

φοβάμαι-για-τα-παιδιά-μου-καταγγέλλ-889772

«Φοβάμαι για τα παιδιά μου. Είχα επικοινωνία μαζί τους και κατάλαβα πως κάτι θέλουν να μου πούνε. Έτσι όπως τα άκουσα, ανησυχώ», επισήμανε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μία μητέρα της οποίας και τα τρία παιδιά διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Πλέον η ίδια διαμένει στην Πάτρα. Όταν εκδόθηκε η εισαγγελική εντολή, βρισκόταν στην Ηγουμενίτσα. Τα παιδιά της σήμερα είναι ηλικίας 10, 11 και 13 χρόνων. Το μικρότερο, όταν φιλοξενήθηκε πρώτη φορά στη δομή ήταν 8 μηνών. Μέχρι σήμερα διαμένει στην Κόνιτσα, ενώ τα άλλα δύο από το 2018 διαμένουν στη δομή του Βόλου, σύμφωνα με τη μητέρα τους.

Η ίδια επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να μεταφέρει όπως είπε τους φόβους της. Τα όσα ακούγονται περί ξυλοδαρμών, σκληρών τιμωριών, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης την έχουν αναστατώσει.

«Ακούω διάφορα και δεν ξέρω πλέον τι να κάνω. Ανησυχώ για τα παιδιά μου. Επικοινώνησα μαζί τους και τα άκουσα κάπως. Πρώτη φορά επαναλάμβαναν διαρκώς “μαμά θέλουμε να έρθεις. Θέλουμε να σε δούμε και να μιλήσουμε”. Με προβλημάτισε αυτό», περιέγραψε.

Σύμφωνα με την ίδια, επειδή της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών, δεν της επιτρέπεται να μεταβεί στη δομή, για να δει τα αγόρια της. Όλη και όλη η επικοινωνία γίνεται μέσω τηλεφώνου και όχι πάντα με ευκολία.

Αναγνωρίζει, βέβαια, ότι θα έπρεπε και η ίδια να κινηθεί νωρίτερα, ώστε να διεκδικήσει, ώστε να μπορεί να βλέπει τα παιδιά και να τα επισκέπτεται στον χώρο τους.

«Δεν έχω σταθερό εισόδημα και αυτό ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να μπορώ να ταξιδέψω από την Πάτρα στον Βόλο. Όμως με όλα αυτά που ακούω πλέον φοβάμαι για την τύχη τους. Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, για να βρεθώ κοντά τους σύντομα», επισήμανε κλείνοντας τη συνομιλία μας.

«Τους είχαν κάνει μπλε….»

Στο μεταξύ, σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον ξυλοδαρμό των παιδιών, που διέμειναν στη δομή του Βόλου και στο στόχαστρο για κλοπή

Μιλώντας στον ALPHA, ο 17χρονος φίλος του 19χρονου που πραγματοποίησε την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, μίλησε για σκληρές τιμωρίες που επιβάλλονταν στα παιδιά τα οποία συχνά έπεφταν θύματα άγριου ξυλοδαρμού

«Μήνες σε απομόνωση, κλειδωμένοι σε δωμάτια με φαγητό και νερό, και έβγαιναν μόνο για εργασίες. Έχετε ακούσει για το περιστατικό στον Βόλο για τρία παιδιά που υποτίθεται λήστεψαν τη δομή, κάτι που δεν έκαναν φυσικά, γι’ αυτό ξυλοκοπήθηκαν άσχημα και μου είπαν χαρακτηριστικά ότι μετά δεν αναγνώρισαν τον εαυτό τους από το ξύλο που έφαγαν», ανέφερε αρχικά ο 17χρονος.

Συνέχισε λέγοντας: «Ένα από τα τρία παιδιά που κατηγορήθηκαν για την κλοπή ήρθε για τιμωρία στη δομή στη Χίο. Τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες χωρίς να μιλάει σε κανένα, ενώ ακόμη ένα παιδί από τους τρεις μού είπε ότι κοιμόταν, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα και έκλεισαν πόρτες, παράθυρα και απλά τον σάπισαν στο ξύλο. Την επόμενη μέρα ήταν μπλε, αυτό έγινε τον Αύγουστο».

Μάνα 15χρονου: «Φοβάμαι για το παιδί μου»

Εξάλλου, στον ΑΝΤ1 μίλησε χθες η μητέρα του 15χρονου, του δεύτερου παιδιού που σύμφωνα με την κατάθεση του 19χρονου, ενδεχομένως να δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην Κιβωτό.

Πρόκειται για μητέρα 6 παιδιών, από τα οποία μόνο ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και μένει σε δομή της ΜΚΟ.

«Πήγα στην εισαγγελία Βόλου κι έκανα καταγγελία για να πάρω το παιδί μου. Φοβάμαι πολύ, για το τι μπορεί να του έχουν κάνει. Ξέρει πολλά, έχει δει πολλά, έχει ακούσει πολλά. Φοβάμαι μην το έχουν πειράξει. Το καλοκαίρι ήταν μαζί με το στέλεχος που φέρεται να ασέλγησε σε άλλο παιδί», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα του 15χρονου.

«Μου έχουν κόψει την επικοινωνία. Ενώ έχω απόφαση από την Εισαγγελία να μιλώ κάθε μέρα μαζί του και να το βλέπω μια φορά την εβδομάδα, οι υπεύθυνοι δεν το τηρούν. Οταν μιλώ στο τηλέφωνο, τον έχουν πάντα σε ανοιχτή ακρόαση παιδαγωγοί και το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει. Όταν το επισκέπτομαι υπάρχει πάντα άνθρωπος δίπλα. Μόλις το ρωτώ τι συμβαίνει αλλάζει η ψυχολογία του κι η διάθεση του. «Φοβάμαι» μου λέει», αποκαλύπτει η ίδια.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι το παιδί μου έχει κακοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο… Το παιδί για να μιλήσει και να μας πει τι του έχει συμβεί πρέπει πρώτα να φύγει από την Κιβωτό και να δει παιδοψυχολόγο. Για να μπορέσει να το ξεκλειδώσει. Για να μπορέσει να ανοιχτεί και πάλι», προσθέτει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου