ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

καταδικάζει-τα-χθεσινά-επεισόδια-ο-συ-889145

Ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή πορεία στη μνήμη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας.

Μέσα από την ανακοίνωση η Ν.Ε. καταδικάζει τα επεισόδια των διαδηλωτών και την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ιωλκού.

«Χαιρετίζουμε την χθεσινή πορεία στον Βόλο εκατοντάδων νέων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αυτή η θλιβερή επέτειος απέκτησε ιδιαίτερη επικαιρότητα την φετινή χρονιά μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Η νεολαία της πόλης μας, όπως συνέβη σε παρόμοιες πορείες σε όλη την Ελλάδα, έδειξε πως έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης για την κρατική βία και την αστυνομική αυθαιρεσία, δραματικές κορυφώσεις των οποίων αποτελούν γεγονότα σαν αυτά που αναφέρουμε παραπάνω.

Επισημαίνουμε την πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ η αυταρχική λογική των οποίων έχει δημιουργήσει το έδαφος για την όξυνση του κρατικού αυταρχισμού.

Διαφωνούμε όμως απόλυτα και καταδικάζουμε γεγονότα σαν την χθεσινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Επισημαίνουμε πως αυτή η δίκαιη αγανάκτηση της νεολαίας δεν θα πρέπει να ανατροφοδοτήσει την βία, αλλά να βρει δημοκρατική πολιτική διέξοδο μέσα από μαχητικούς ειρηνικούς αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής που κλείνει το μάτι στην αστυνομική αυθαιρεσία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου