ΤΟΠΙΚΑ

Εφηβοι του Ορφανοτροφείου πέρασαν από τεστ

εφηβοι-του-ορφανοτροφείου-πέρασαν-απ-888251

Δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού πραγματοποιήθηκαν στο Ορφανοτροφείο Βόλου από τις κοινωνικούς λειτουργούς του Job Center, Μαρκέλλα Βαλσάμη, Βασιλική Αλεξίου και Ευθαλία Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εβδομάδα δράσεων (21-27 Σεπτεμβρίου) με ατομικές συναντήσεις ενώ διενεργήθηκαν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στους εφήβους μέσω έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης διαδικασίας.

Ειδικότερα, η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια της δομής του Job Center κα Βαλσάμη σημείωσε ότι «η διενέργεια του τεστ αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για τους μαθητές άνω των 15 ετών το οποίο προϋποθέτει συνεργασία με τον έφηβο και συμπεριλαμβάνει συμβουλευτική συνέντευξη».

Οι έφηβοι του ιδρύματος είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους με τους κοινωνικούς λειτουργούς προς την επιλογή της κατάλληλης επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του job center από κοινού με το επιστημονικό προσωπικό του Ορφανοτροφείου δήλωσαν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν με δράσεις βιωματικού χαρακτήρα με στόχο την ορθότερη διαχείριση των κρίσιμων μεταβάσεων από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου