ΤΟΠΙΚΑ

Πεζοπορική διαδρομή στο Νότιο Πήλιο 

πεζοπορική-διαδρομή-στο-νότιο-πήλιο-887857

Στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου συνεχίζονται την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου οι μικρές πεζοπορικές πορείες στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου».

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» (Long Pelion Trail), μια ιδέα του Νίκου Μαγγίτση, ήταν ένα καινούργιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, που έγινε πλέον πραγματικότητα από τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται και υλοποιείται από τον εμπνευστή του Νίκο Μαγγίτση και περιλαμβάνει διελεύσεις σε διάφορες περιοχές από τις οποίες διέρχεται «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», αλλά και περιπατητικές διαδρομές, με έμφαση στο πολιτιστικό ενδιαφέρον για τα φυσικά, θρησκευτικά και άλλα μνημεία.

Η πρώτη διαδρομή ήταν από τον Αγιο Ονούφριο στις Σταγιάτες, από εκεί στην Πορταριά, στη συνέχεια στη Μακρινίτσα, ενώ η επόμενη δράση έγινε στη διαδρομή, Χάνια, Γολγοθάς.

Η τρίτη διέλευση θα είναι στο Νότιο Πήλιο και θα ξεκινήσει από την Αργαλαστή, στις 11.00 ακριβώς με κατεύθυνση το Λεφόκαστρο, στη συνέχεια παραθαλάσσια μέχρι τον Κάλαμο και επιστροφή στην Αργαλαστή. Η όλη διαδρομή, που είναι δυσκολίας 2/5, θα διαρκέσει περίπου δυόμισι ώρες.

 Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στον Νίκο Μαγγίτση στο τηλέφωνο 6977456445.

Με τη νέα πορεία γνωριμίας με «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», η «Επιτροπή λειτουργίας» απευθύνει και πάλι ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε μέσω της ενημέρωσης και της περιήγησης να γνωρίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της διαδρομής.

Επιδίωξη των οργανωτών με το πρόγραμμα είναι, συνδυάζοντας τη μάθηση με την αναψυχή, να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, στην αισθητική, αλλά και στην ευρύτερη παιδεία και προαγωγή μιας νέας σχέσης των πολιτών με την φύση και τα μνημεία της περιοχής.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου