ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-με-την-ενωση-887532

Με αφορμή τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΛέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τουλούδη Νικόλαο και τον Γενικό Γραμματέα Οικονόμου Ηλία, ώστε να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των αποφοίτων Φυσικής Αγωγής.

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, βασικό αίτημα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής αποτελεί η εισαγωγή του μαθήματος στον προγραμματισμό ενισχυτικής διδασκαλίας, ειδικά για τις βαθμίδες του Λυκείου. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές από όλη την Ελλάδα που έχουν στόχο την είσοδο σε στρατιωτικές σχολές, σχολές Αστυνομίας και τα ΤΕΦΑΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν καλύτερα για τις τελικές εξετάσεις αθλημάτων, απαραίτητες για την εισαγωγή στις παραπάνω σχολές, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στάθηκε θετικός στο παραπάνω αίτημα και ανέφερε ότι ειδικά σε νομούς όπως η Μαγνησία που διαθέτουν πολλές ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και στις οποίες δεν υπάρχει η δυνατότητα προπόνησης των παιδιών λόγω έλλειψης δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η εισαγωγή του μαθήματος στην ενισχυτική διδασκαλία θα δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μαθητές να διεκδικήσουν δωρεάν και με αξιώσεις την είσοδό τους στις παραπάνω σχολές.

Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε στο μείζον για τους απόφοιτους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα Προπονητή Ποδοσφαίρου ζήτημα της υποχρεωτικής και επί πληρωμή παρακολούθησης σεμιναρίων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ώστε να μπορέσουν να λάβουν τη σχετική κάρτα απόδειξης προπονητικής ιδιότητας, παρόλο που η εκπαίδευσή τους από τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι επαρκής και ουσιαστική. Η αδικία εις βάρος των προπονητών αποφοίτων ΤΕΦΑΑ ενισχύεται από το γεγονός ότι υποχρεούνται και σε επί πληρωμή ανανέωση της εν λόγω κάρτας.

Ο Βουλευτής, ο οποίος έχει προχωρήσει σε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για το θέμα, φέρνοντας μάλιστα το ζήτημα και στην Ολομέλεια της Βουλής με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, τόνισε ότι κυβέρνηση και ΕΠΟ συνεχίζουν την υποβάθμιση του πτυχίου ΤΕΦΑΑ και υποχρεώνουν τους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων σε ιδιωτικά σεμινάρια προπονητικής, αναιρώντας στην πράξη την αξία και το σκοπό της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου