ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση από το ΚΕΔΑΣΥ για το εκ γενετής τυφλό αγοράκι

κινητοποίηση-από-το-κεδασυ-για-το-εκ-γε-887174

Την άμεση κινητοποίηση του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρου Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) προκάλεσε το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το 5,5 ετών αγοράκι που έχει πλήρη τυφλότητα αλλά φοιτά σε νηπιαγωγείο χωρίς να υποστηρίζεται από τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα το βοηθήσει στη σχολική του ζωή, λόγω… λάθους.

Το δημοσίευμα στάθηκε αφορμή ώστε στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ, να αναζητήσουν τον φάκελο του μικρού παιδιού στην υπηρεσία και μόλις χθες ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένειά του, προκειμένου να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια. Σύμφωνα με την υπηρεσία, στο παιδί παρέχεται παράλληλη στήριξη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και από το νέο έτος έχει οριστεί ραντεβού, προκειμένου να γίνει εισήγηση για την εκπαιδευτική υποστήριξή του με τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να φοιτήσει χωρίς προβλήματα στην α’ τάξη του δημοτικού από το νέο σχολικό έτος. Μάλιστα, οι διαδικασίες θα κινηθούν εγκαίρως, ώστε το παιδάκι να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα μαθήματά του.

Το παραπάνω έρχεται να «απαντήσει» στην αγωνία της μητέρας για τη φοίτηση του παιδιού της στο δημοτικό σχολείο. Σημειώνεται ότι όταν αρχικώς είχαν απευθυνθεί στο ΚΕΔΑΣΥ, είχε χορηγηθεί λάθος λίστα, που περιλάμβανε εξοπλισμό για παιδιά με μερική απώλεια όρασης με αποτέλεσμα να μην γίνει καν αίτημα χορήγησης στο Υπουργείο Παιδείας.

Εκτοτε δεν ζητήθηκε νέο ραντεβού, καθώς το παιδάκι αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, η αντιμετώπιση των οποίων προέχει αυτή την περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση του 5,5 ετών αγοριού, απλώθηκε χέρι βοηθείας από γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για να συμβάλλει στην επίσπευση της διαδικασίας απόκτησης εξοπλισμού, με την παροχή ιατρικής γνωμάτευσης και ιατρικών δικαιολογητικών.

Διάθεση να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα δήλωσε όμως στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ο πρώην προϊστάμενος του γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωτήρης Μπακογιάννης. Ο ίδιος σε επικοινωνία του με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επικαλέστηκε παράδειγμα μαθήτριας με ολική τύφλωση που βοηθήθηκε πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα να μπορέσει να ανοίξει τα φτερά της. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής και πλέον ζει και εργάζεται στο Λουξεμβούργο, μαζί με τον σύζυγό της. «Πριν από 25 χρόνια τα καταφέραμε, το σχολείο είχε εφοδιαστεί με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και το κορίτσι κατάφερε να ανταποκριθεί. Δεν μπορούν να μένουν αβοήθητα παιδιά εν έτει 2022», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, δηλώνοντας στη διάθεση της οικογένειας του μικρού μαθητή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου