ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος προβληματισμοί για τη λειτουργία του σχολείου

επί-τάπητος-προβληματισμοί-για-τη-λει-886819

Το Γυμνάσιο Ιωλκού επισκέφθηκαν την περασμένη Δευτέρα, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Προσφύγων: Επένδυση στον Άνθρωπο, Επένδυση στο Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στον Βόλο.

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού Ευαγγελία Μπαλαμώτη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε την θετική πορεία της ένταξης των μαθητών προσφύγων στη σχολική διαδικασία, παρόλα τα προβλήματα και προκλήσεις και επισήμανε ότι η ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε παιδιού, όπως επιδιώκει το ανοιχτό συμπεριληπτικό σχολείο στις μέρες μας.

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών για θέματα που σχετίζονται με τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου