ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία «αγνώριστα» από μουντζούρες

σχολεία-αγνώριστα-από-μουντζούρες-886297

Αγνώριστα… από μουντζούρες και συνθήματα, στις περισσότερες των περιπτώσεων υβριστικά, έχουν γίνει σχολικά κτίρια στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπου τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του Δήμου δίνουν μάχη με τις μπατανόβουρτσες, προκειμένου οι μαθητές να μην έρθουν αντιμέτωποι με το άσχημο θέαμα που παρουσιάζουν οι εξωτερικοί σχολικοί τοίχοι.

Πρόκειται για φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και συνιστά μόνιμο πονοκέφαλο για την Επιτροπή Παιδείας. Αγνωστοι χρησιμοποιούν τους σχολικούς τοίχους για να αναγράφουν υβριστικά μηνύματα, συνθήματα ή απλώς για να ξεσπάσουν την οργή τους με… μουντζούρες, χωρίς να υπολογίζουν ότι πίσω από τους τοίχους που χρησιμοποιούν σαν… καμβά λειτουργούν σχολεία με μαθητές.

«Αξιοποιούν» την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε και τα σχολεία είναι κλειστά, άρα αφύλακτα για να εκδηλώσουν την καταστροφική τους μανία, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να απαιτούνται ελαιοχρωματισμοί.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας Βόλου, Δέσποινα Κότογλου, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 31 σχολικά κτίρια τα οποία ανεγκέφαλοι «στόλισαν» με μουντζούρες και υβριστικά συνθήματα. Στα συγκεκριμένα σχολεία θα γίνουν ελαιοχρωματισμοί εξωτερικά προκειμένου οι μαθητές που θα επιστρέψουν στις τάξεις την ερχόμενη Δευτέρα να μην αντικρίσουν την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα δημοτικά σχολεία στον αστικό ιστό και λιγότερο σε γυμνάσια ή λύκεια. «Εχουμε ήδη ξεκινήσει παρεμβάσεις για το σβήσιμο των υβριστικών συνθημάτων και γκράφιτι, ώστε οι μαθητές να μην αντικρίσουν το άσχημο θέαμα. Το κάνουμε αυτή τη χρονική περίοδο, διότι στο παρελθόν, όταν είχαμε φροντίσει για ελαιοχρωματισμούς το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο ήρθαμε ξανά αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα», αναφέρει η κ. Κότογλου.

Παράλληλα με τους ελαιοχρωματισμούς και σε αγαστή συνεργασία με όλες τις αντιδημαρχίες ολοκληρώνονται τεχνικά έργα, κλάδεμα δέντρων, κοπή χορταριών, καθαριότητα και συντήρηση των σχολικών διαβάσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου