ΤΟΠΙΚΑ

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Άνοιας μονάδες των ΟΤΑ και της εταιρείας Αλτσχάιμερ Βόλου

στο-7ο-πανελλήνιο-συνέδριο-άνοιας-μονά-886220

Οι επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου με μονάδες των ΟΤΑ συμμετείχαν στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας (Master Classes in Dementia 2022), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά Πηλίου, από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου του 2022.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να καλυφθούν θέματα που απασχολούν τους ειδικούς γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας στο πεδίο των ανοϊκών συνδρόμων διεθνώς, αλλά και να αναδειχθεί η ελληνική εμπειρία και πραγματικότητα με την συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου το Πρόγραμμα Διασύνδεσης της ΕΕΝΑΣΔ Βόλου παρουσίασε στατιστικά στοιχεία της πορείας του, ανέλυσε τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει και κατέδειξε τις ανάγκες που έχει καταγράψει. Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκαν αντίστοιχα προγράμματα από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη αλλά και τα Ιωάννινα και στο τέλος της ημέρας οι επαγγελματίες υγείας αντάλλαξαν πληροφορίες και εμπειρίες.

Στην συνέχεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν διαφορετικές θεματικές ενότητες για τις νέες τεχνολογίες, την τηλε-ιατρική, την κλινική έρευνα, τα θέματα διαχείρισης και διάγνωσης, την φαρμακευτική αντιμετώπιση και τους βιοδείκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Διασύνδεσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 – 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου