ΤΟΠΙΚΑ

Αλ.Μεϊκόπουλος: «Εντείνει προεκλογικά την πρόσληψη γαλάζιων μετακλητών η Κυβέρνηση»

αλ-μεϊκόπουλος-εντείνει-προεκλογικ-886053

Στις 20 Αυγούστου 2022, ημέρα εξόδου από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας, ο κ. Μητσοτάκης στο Διάγγελμά του ανέφερε ότι η ημέρα εκείνη θα σηματοδοτούσε το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους, όπως οι υψηλοί φόροι και οι περικοπές μισθών και συντάξεων.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τα επιδόματα εορτών και αδείας των εργαζομένων του Δημοσίου και των συνταξιούχων «θυσιάστηκαν» και οι μισθοί συμπιέστηκαν, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας και η παραμονή στο ευρώ. Η χώρα τα κατάφερε και ορθοπόδησε, πρωτίστως και κυρίως, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Η απαλλαγή από την Ενισχυμένη Εποπτεία σημαίνει μεγαλύτερη εθνική ευχέρεια στις οικονομικές μας επιλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης δημιουργώντας την ελπίδα ότι θα γινόταν μια αρχή για την, έστω μερική, αποκατάσταση των άδικων επιλογών που επιβλήθηκαν από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Διανύουμε μια νέα κρίση πληθωρισμού, ακρίβειας, ενέργειας που «στραγγίζει» το εισόδημα των νοικοκυριών. Η κυβέρνηση απαντά σε αυτήν με αναποτελεσματικά επιδόματα, ένα λειψό καλάθι του νοικοκυριού «ιδιωτικής ετικέτας» και εφάπαξ ενισχύσεις σε μεμονωμένες επαγγελματικές ομάδες, αποκλείοντας άλλες, προσβλέποντας, φυσικά, σε εκλογικά οφέλη.

Η απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη του μισθωτού, τον εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επαγγελματία δεν είναι αποτέλεσμα μιας λελογισμένης και συνετής πολιτικής που σέβεται το δημοσιονομικό χώρο. Γιατί, δεν εφαρμόζει την ίδια δημοσιονομική σύνεση η Κυβέρνηση, όταν μοιράζει δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και προσλαμβάνει «στρατό μετακλητών» και γαλάζιων στελεχών με παχυλές αμοιβές σε διευθυντικές θέσεις.

Τελευταίο παράδειγμα, η προκλητική απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με μισθούς 8.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα, όταν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του δημοσίου αμείβεται με 2.900 ευρώ μικτά και ο Διευθυντής με 2.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου