ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για 87χρονο στον Αλμυρό

αγωνία-για-87χρονο-στον-αλμυρό-885663

Αγωνία για την τύχη 87χρονο Αλμυριώτη, ο οποίος πήγε για μπάνιο προχθές Κυριακή στην παραλία Αλμυρού και έκτοτε αναζητείται. Οι αγωνιώδεις έρευνες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και των διασωστών εθελοντικών ομάδων στη Μαγνησίας δεν είχαν χθες κανένα αποτέλεσμα.

Η σύζυγός του ανησυχεί πάρα πολύ. Ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ η ψυχολογία του είναι καταρρακωμένη από οικογενειακή τραγωδία, που σημειώθηκε πριν χρόνια και του στοίχισε παρά πολύ.

Η γυναίκα ειδοποίησε προχθές στις 16:00 τις λιμενικές αρχές ότι ο ηλικιωμένος είχε φύγει νωρίς το πρωί από το σπίτι και δεν γύρισε πίσω.

Ο αγνοούμενος επισκέπτεται καθημερινά το εξοχικό του σπίτι στην παραλία Αλμυρού και συνηθίζει να κάνει μπάνιο και τον χειμώνα. Οι λιμενικοί τον αναζήτησαν στο εξοχικό, όπου εντόπισαν όλα τα αντικείμενα που είχε μαζί του. Από πετσέτα που είχε αφήσει στην ακτή μπροστά στο σπίτι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι πήγε πράγματι για μπάνιο.

Τέσσερις λιμενικοί από τον Βόλο και την Αμαλιάπολη έπλευσαν στην περιοχή με δύο σκάφη, ενώ κινητοποιήθηκαν και πληρώματα οχημάτων για περιπολίες στη γύρω περιοχή και από την Αστυνομία Αλμυρού. Ο 87χρονος όμως είναι σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κινητοποίησε και τις ομάδες εθελοντών και άμεσα συνέδραμαν η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας.

Μάλιστα, οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας σήκωσαν ακόμη και drone για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου.

Εθελοντές και λιμενικοί συνέχιζαν χθες τις έρευνες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς σχετικώς ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος είπε ότι οι εθελοντές έκαναν έρευνες σε όλη την περιοχή και από ξηράς και από θαλάσσης.

«Δυστυχώς, ο ηλικιωμένος δεν δίνει σημεία ζωής. Τέσσερις εθελοντές έψαξαν όλη την αμμουδιά, παράλληλα με τις έρευνες των δυτών μας στη θάλασσα, που γίνονται κομμάτι κομμάτι και στα βαθιά και στα ρηχά», σημείωσε.

Ο 87χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Εχει δυσκολία και στην κίνηση, με αποτέλεσμα να τον βοηθούν πολλές φορές οι κάτοικοι της περιοχής για να κατεβεί στην παραλία. Προχθές το πρωί που κατέβηκε για μπάνιο κανένας δεν τον είδε.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα και όσο χρειαστεί, προκειμένου να εντοπιστεί ο ταλαιπωρημένος ηλικιωμένος και να οδηγηθεί στην οικογένειά του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου