ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΑΒ: «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή»

εκαβ-μια-εβδομάδα-μπορεί-κυριολεκτι-885555

Το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια του πανελλαδικού σχεδίου δράσης του τμήματος Εκπαίδευσής του, διοργανώνει για 9η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2022, εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή».

Στο πλαίσιο αυτής της ενημερωτικής καμπάνιας στον Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και την ερχόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγ. Νικολάου και στο λιμάνι του Βόλου αντίστοιχα, οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν σεμινάρια σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου