ΤΟΠΙΚΑ

Πόλεμος ξανά με φόντο τα αδέσποτα

πόλεμος-ξανά-με-φόντο-τα-αδέσποτα-885498

Στα «χαρακώματα» ξανά, μετά από μία περίοδο ηρεμίας, Φιλοζωική Ομάδα και Δήμος Βόλου με φόντο τα αδέσποτα. Φιλόζωοι καταγγέλλουν επιχείρηση – «σκούπα» στην πόλη, την ίδια ώρα που ο Δήμος αφήνει αιχμές εναντίον φιλόζωων που απελευθερώνουν αδέσποτα δίπλα από σχολεία, με αποτέλεσμα οι δημοτικές υπηρεσίες να δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων του δημάρχου Βόλου, κτηνίατρο, Μιχάλη Τακόπουλο, εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και περισυλλογής νέων αδέσποτων, προκειμένου να οδηγηθούν στο Καταφύγιο, να στειρωθούν, να τσιπαριστούν, να εμβολιαστούν και στη συνέχεια να απελευθερωθούν στο φυσικό περιβάλλον κατά τον Νόμο.

Ωστόσο, με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου κάνει λόγω για επιχείρηση – «σκούπα» και καλεί τα μέλη της σε επαγρύπνηση. Οπως σημειώνει, «ο μπόγιας έχει βγει παγανιά και μαζεύει ό,τι βρει μπροστά του». Σύμφωνα με μέλη της φιλοζωικής, από την περισυλλογή δεν γλιτώνει κανένα αδέσποτο. «Αδέσποτα, στειρωμένα ή μη, τσιπαρισμένα και μη» καταγγέλλουν ότι περισυλλέγονται, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν περισυλλεχθεί ακόμη και… δεσποζόμενα. «Προστατέψτε τα όσο μπορείτε. Αν έχουν εξαφανιστεί αδέσποτα στειρωμένα και τσιπαρισμένα που φροντίζετε, καταγγείλτε το. Επιστρέφουμε ξανά σε εποχές του 2015», αναφέρει στην ανάρτησή της η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου.

Στην αντεπίθεση περνά ο κ. Τακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι φιλόζωοι είναι εκείνοι που απελευθερώνουν αδέσποτα ζώα, δίπλα από σχολεία και σε προαύλια υπηρεσιών που δέχονται καθημερινά κόσμο. Όπως καταγγέλλει, τα αδέσποτα εκδηλώνουν επιθέσεις και είναι δεκάδες οι καταγγελίες που έχει δεχθεί η υπηρεσία από διαμαρτυρόμενους δημότες.

«Αδέσποτα έχουν απελευθερωθεί δίπλα από σχολείο στην Αγριά, όπου μας έχουν καταγγείλει επιθέσεις με δαγκώματα. Επίσης, πρόβλημα υπάρχει και στο παρκάκι στην Σπυρίδη με Ρήγα Φεραίου, απέναντι από ιδιωτικό σχολείο. Εκεί τα σκυλιά έχουν κατασπαράξει γάτες. Αδέσποτα έχουν απελευθερωθεί και εντός του προαυλίου του δημοτικού κτιρίου στην Τοπάλη, αλλά και στο προαύλιο των Δικαστηρίων. Δεν είναι δυνατό να αφήνουμε εκεί αδέσποτα, όπου εκδηλώνουν επιθέσεις σε βάρος πολιτών. Δεχόμαστε άπειρες καταγγελίες», αναφέρει ο κ. Τακόπουλος.

Ο ίδιος τέλος, αντικρούει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ούτε δεσποζόμενα έχουν μαζευτεί, ούτε στειρωμένα ή τσιπαρισμένα. «Περισυλλέγουμε μόνο τα καινούργια αδέσποτα, κάποια εκ των οποίων είναι μεγαλόσωμα», σημειώνει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου