ΤΟΠΙΚΑ

«Η εξέλιξη είναι ο στόχος»

η-εξέλιξη-είναι-ο-στόχος-884314

Το επόμενο βήμα με στόχο την επαγγελματική της εξέλιξη ετοιμάζεται να κάνει η Αννα Μαρία Στάμου, εργαζόμενη ως κοινωνική φροντιστής στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου.

Ηταν μία από τις υποψήφιες του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει με την υψηλή βαθμολογία της. Συγκέντρωσε βαθμό πρόσβασης 17,725 και στόχος της είναι να μπει σε τμήμα φυσικοθεραπείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

«Ηθελα πάντα να ακολουθήσω τον κλάδο της φυσικοθεραπείας και να εξελιχθώ επαγγελματικά», αναφέρει η κ. Στάμου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αποφάσισε να εγγραφεί στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα επί δύο χρόνια στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας. Πήρε την ειδικότητα της φυσικοθεραπείας και μάλιστα απέκτησε και πτυχίο βοηθού φυσικοθεραπευτή. «Αποφάσισα να δώσω πανελλαδικές για να κάνω ένα επιπλέον βήμα στον κλάδο», σημειώνει.

Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη. Επρεπε να συνδυάσει την εργασία της, τις προσωπικές της υποχρεώσεις και τα μαθήματα. «Είναι όμως κάτι που μου αρέσει και είχα πίστη σε αυτό που έκανα» σχολιάζει, μιλώντας για ένα ταξίδι γνώσης.

Για την ίδια, τα μαθήματα στο σχολείο, πέραν ότι της έδωσαν μία δημιουργική διέξοδο στην περίοδο της καραντίνας, εξυπηρέτησαν και τον στόχο της διά βίου μάθησης και φυσικά με αυτή την πορεία διεκδικεί το εισιτήριο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Για να μπορέσει να προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές, χρησιμοποίησε όλη την άδεια που δικαιούνταν από την εργασία της, όπως όμως ανέφερε, άξιζε τον κόπο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου