ΤΟΠΙΚΑ

ΟΕΒΕΜ: Το Πολυτεχνείο είναι ένα διαχρονικό σύμβολο Δημοκρατίας, Ελευθερίας και Ενότητας

οεβεμ-το-πολυτεχνείο-είναι-ένα-διαχρο-882954

Ανακοίνωση σχετικά με την αυριανή ημέρα τιμής των Ηρώων του Πολυτεχνείου εξέδωσε η ΟΕΒΕ Μαγνησίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«17 Νοεμβρίου 1973. Πέρασαν 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 49 χρόνια από την ημέρα που ο λαός και η νεολαία μας ύψωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν ίσες ευκαιρίες στην Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Κοινωνική Συνοχή, την Αλληλεγγύη και την Εκπαίδευση. Οφείλουμε να τιμούμε κάθε χρόνο τις μνήμες αυτών των ανθρώπων και να μην τις αφήσουμε να ξεθωριάσουν ποτέ.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου και ο διαρκής αγώνας για την Δημοκρατία είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο. Σήμερα βιώνουμε συνεχείς κρίσεις (υγειονομική, ενεργειακή, οικονομική) και αντιμετωπίζουμε τις σοβαρές επιπτώσεις που φέρουν αυτές στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Πρέπει να συνεχίσουμε με κοινωνική υπευθυνότητα και κοινούς αγώνες για να επιβιώσουμε και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Ο καλύτερος κόσμος κατακτιέται, όταν υπερασπιζόμαστε το δίκαιο, υμνούμε τη ζωή και διεκδικούμε τα όνειρά μας. Είναι στάση ζωής. Το Πολυτεχνείο μας υπενθυμίζει πως τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν υπήρξαν ανέκαθεν δεδομένα. Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο Δημοκρατίας, Ελευθερίας και Ενότητας.

«Αψήφιστοι, όρθιοι στα προπύλαια, στον πέτρινο αέρα. Έτοιμο χέρι, έτοιμο μάτι, – πως μεγαλώνει το μπόι, το βήμα και η παλάμη του ανθρώπου;» (Γ. Ρίτσος)»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου