ΤΟΠΙΚΑ

Επανέρχεται το «Δος ημίν»

επανέρχεται-το-δος-ημίν-88288

Αρχίζει και πάλι μεθαύριο Δευτέρα 11 Μαΐου η διανομή φαγητού σε απόρους – Καμπάνια για τη συγκέντρωση τροφίμων

Νέος κύκλος δράσης για το «Δος ημίν σήμερον», που ανοίγει και πάλι τις πύλες του από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες σίτισης δεκάδων άπορων οικογενειών της περιοχής. Παράλληλα διοργανώνεται καμπάνια για την συγκέντρωση τροφίμων, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες.

Η διανομή φαγητού θα πραγματοποιείται καθημερινά σε πακέτο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο σίτισης απόρων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, που επαναλειτουργεί μετά από διάστημα πενήντα περίπου ημερών, όσο διήρκεσε το lock down.

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει του νέου κύκλου δράσης, με τον π. Χαρίλαο Παπαγεωργίου, προϊστάμενο του μητροπολιτικού ναού να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που παρέμεινε κλειστό το «Δος ημίν» στην 21χρονη πορεία του».

Πενήντα μέρες μετά την λήξη του απόλυτου lock down, ανοίγει νέος κύκλος διανομής φαγητού, με τον προϊστάμενο του Αγίου Νικολάου να διευκρινίζει ότι «δεν θα γίνεται εστίαση», ενώ προσθέτει ότι «επαναλειτουργούμε με ανοιχτό αριθμό μερίδων, γιατί δεν γνωρίζουμε πόσοι θα ανταποκριθούν».

Στο μεταξύ, οι αποθήκες του «Δος ημίν» έχουν επάρκεια τροφίμων για να καλύψουν τις ανάγκες μιας περίπου εβδομάδας, με τον π. Χαρίλαο να υπογραμμίζει τη σημασία της στήριξης του κόσμου, της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα, με προσφορές σε λάδι, όσπρια, ζυμαρικά και γάλα εβαπορέ.

Παράλληλα ανέφερε ότι διοργανώνεται καμπάνια συγκέντρωσης τροφίμων από τις 15 Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, για την ενίσχυση του «Δος ημίν σήμερον», σε συνεργασία με το Astra TV. Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν καλάθια στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ του πολεοδομικού συγκροτήματος, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα γεύματα των απόρων.

Πνεύμα αλληλεγγύης

Συγκινητικές ήταν οι πρωτοβουλίες οικονομικής στήριξης την περίοδο της πανδημίας, καθώς ομογενείς και συγκεκριμένα οι οικείοι του π. Απόστολου Ανανιάδη, σεβάσμιου κληρικού της Μητρόπολης Καναδά, με καταγωγή από τον Βόλο, προσέφεραν χρήματα στη μνήμη του. Ομοίως συμπολίτης, προσέφερε χρήματα στη μνήμη του εγγονού του, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία ανέλαβαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Οι υπεύθυνοι του Αγίου Νικολάου, από την πλευρά τους, αξιοποίησαν τις παραπάνω εισφορές, προσφέροντας χέρι βοήθειας, σε αναξιοπαθούντες και φορείς που είχαν ανάγκη στήριξης. «Θεωρήσαμε ότι εφόσον το «Δος ημίν» δεν λειτουργούσε το συγκεκριμένο διάστημα, έπρεπε να στηριχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη, προσφέροντας βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» είπε ο π. Χαρίλαος.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν μαζικές διανομές τροφίμων σε απόρους από το Φιλόπτωχο του Αγίου Νικολάου, παράλληλα προσφέρθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας στο ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες» και σεβαστό ποσό στο Νοσοκομείο Βόλου για την ενίσχυση του αγώνα κατά της πανδημίας.

Καταθέτοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα συναισθήματά του, ο π. Χαρίλαος υπογράμμισε: «Δοξάζουμε τον Θεό που υγιείς και φυλαγμένοι από τη χάρη του Θεού κατά 90% και κατά 10% από τα μέτρα, βγαίνουμε υγιείς από όλη αυτή τη δοκιμασία. Δοξάζουμε τον Θεό που μας έφερε πάλι στο σπίτι μας, είμαστε χαρούμενοι και περιμένουμε με αδημονία την επιστροφή των ανθρώπων, που θα σημάνει πολλά για το μέλλον της σχέσης Εκκλησίας και κοινωνίας» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου