ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με Δόμνα Μιχαηλίδου για την Παιδόπολη

συνάντηση-αθ-λιούπη-με-δόμνα-μιχαηλίδ-882297

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Αρχικά ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στο αίτημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγριάς για παραχώρηση από το Υπουργείο της χρήσης του κτηρίου 5 της Παιδόπολης, δεδομένου ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των μαθητών και άγγιξε φέτος τους 60 μαθητές και συνολικά, με τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο των ατόμων που διαβιούν στον χώρο να ανέρχεται σε 90. Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση παραχώρηση του κτηρίου στο σχολείο, καταβάλλοντας τη μέγιστη προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του και τη διευκόλυνση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ακολούθως ο Βουλευτής μετέφερε το ερώτημα επαγγελματιών Μαγνησίας για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των voucher για τα καλοκαιρινά camp και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι δομές. Η Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι τα νέα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ και θα δίνονται κουπόνια στους δικαιούχους με παρόμοια κριτήρια όπως αυτά των βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ αν και δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι δομές, σημείωσε ότι δεν θα αποκλειστούν τα ΚΔΑΠ. Ακόμη, έθεσε στην Υφυπουργό και το αυξημένο ενδιαφέρον δομών της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος “Κυψέλη”, με την Υφυπουργό να αναφέρει ότι σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν οι δομές που εθελοντικά το επιθυμούν.

Ο κ. Λιούπης έθεσε και το αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Θεσσαλίας για πρόβλεψη, ώστε οι Ολυμπιονίκες Κωφοί, οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο, να κατατάσσονται στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας τους με 35 έτη, όπως προβλέπεται για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παρολυμπιονίκες. Επίσης, μετέφερε το αίτημα του Συλλόγου για διεύρυνση της διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα σε κάθε δημόσια εμφάνιση, όπως και το αντίστοιχο αίτημα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης “Μάγνητες Τυφλοί” για εκφώνηση στα ελληνικά των υποτίτλων των ομιλιών των Δελτίων Ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, όσον αφορά ξένους ομιλητές (πρωθυπουργοί κλπ,) ώστε οι πολίτες με προβλήματα ακοής και όρασης, να μην αποκλείονται από την ενημέρωση.

Η κ. Μιχαηλίδου επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα παραπάνω με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Λιούπης συζήτησε με την Υφυπουργό για την πορεία των αιτήσεων υιοθεσιών μέσω της πλατφόρμας paidi.gov.gr και η κ.Μιχαηλίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη βελτιστοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που έχει στόχο κάθε παιδί να βρει οικογένεια. Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε την Υφυπουργό για τη συνάντηση και την καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου