ΤΟΠΙΚΑ

«Η υιοθεσία σώζει ένα ζώο»

η-υιοθεσία-σώζει-ένα-ζώο-882098

«Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν του, αλλά μπορείς να γράψεις το μέλλον του. Χάρισέ του τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας». Με αυτό το μήνυμα κι ένα συγκινητικό βίντεο από τη ζωή στο Δημοτικό Καταφύγιο στις Γλαφυρές, όπου δεκάδες αδέσποτα απολαμβάνουν τη φροντίδα και την αγάπη των ανθρώπων της δομής, ο Δήμος Βόλου ξεκίνησε τη δική του καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την αύξηση των υιοθεσιών και κατ’ επέκταση τη μείωση του αριθμού των ζώων, που καταλήγουν στους δρόμους σε αδέσποτη ζωή.

«Αδέσποτα Δήμος Βόλου» είναι η σελίδα, που δημιουργήθηκε στο Facebook, η οποία έκανε πρεμιέρα στα social media μόλις χθες.

Στη σελίδα φιλοξενούνται οι πρώτες φωτογραφίες από αδέσποτα, που βρίσκονται στο Καταφύγιο, πληροφορίες για το ωράριο επισκεπτηρίου κατόπιν ραντεβού και τηλέφωνα επικοινωνίας, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Ηδη από την εμφάνισή της στο Facebook η σελίδα απέκτησε τους πρώτους 555 ακολούθους και εισέπραξε τα πρώτα 512 «Μου αρέσει!». Η πρώτη ανάρτηση στη σελίδα έγινε με ένα συγκινητικό βίντεο, που παρουσιάζει τη ζωή στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων, τα σκυλιά ακόμη και κουταβάκια που φιλοξενούνται και φυσικά τους ανθρώπους που τα φροντίζουν και εισπράττουν την αστείρευτη αγάπη των τετράποδων φίλων τους.

«Πολλά ζώα εγκαταλείπονται στον δρόμο και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους ή πεθαίνουν. Η υιοθεσία σώζει ένα ζώο!». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το βίντεο, το οποίο σε ενάμιση λεπτό με εικόνες αγάπης και πρωταγωνιστές τους τετράποδους φιλοξενούμενους και τους φροντιστές τους στέλνει πολύτιμα μηνύματα για την υιοθεσία των αδέσποτων.

«Εάν μπορείτε να προσφέρετε «σπίτι» σε ένα από τα υπέροχα ζώα του Καταφυγίου μας, η ανταμοιβή που θα εισπράξετε σε αγάπη και αφοσίωση θα είναι τεράστια.

Οι σκύλοι, που είναι προς υιοθεσία, δίνονται εμβολιασμένοι, αποπαρασιτωμένοι, με ηλεκτρονική σήμανση και στειρωμένοι έχοντας περάσει από τον απαραίτητη κτηνιατρικό έλεγχο.

Αν σας ενδιαφέρει να υιοθετήσετε κάποιο σκυλάκι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση (τηλ. 2421020412, 2421022745, 2428073111)», η έκκληση που απευθύνεται.

«Ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια για την ενίσχυση των υιοθεσιών αδέσποτων. Πρώτος στόχος μας είναι να υιοθετούν τα περίπου 20 κουταβάκια, που φιλοξενούμε πλέον στο Καταφύγιο σε ξεχωριστό χώρο, που έχουμε δημιουργήσει για να μην έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερα και κολλούν ασθένειες», ανέφερε ο κτηνίατρος και ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων Μιχάλης Τακόπουλος.

Την τρέχουσα χρονική περίοδο στο Καταφύγιο στις Γλαφυρές φιλοξενούνται περί τα 100 ζωάκια, που όλα περιμένουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή αποκτώντας το δικό τους μόνιμο σπιτικό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου