ΤΟΠΙΚΑ

Οι λαϊκές αγορές σε νέα εποχή, o στόχος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνικών Ειδών

οι-λαϊκές-αγορές-σε-νέα-εποχή-o-στόχος-τ-881620

Με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει «ταβάνι» και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης να κάνουν λόγο για μείωση του τζίρου τους κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, η πανελλήνια ομοσπονδία βιομηχανικών ειδών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, με έδρα τον Βόλο, «αναβαπτισμένη» από τις εκλογικές αρχαιρεσίες που έγιναν πριν μία εβδομάδα, προγραμματίζει μία σειρά από πρωτοβουλίες, προκειμένου να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

«Πλέον οι λαϊκές αγορές μπαίνουν σε μία νέα εποχή, απαντώντας έτσι στις προκλήσεις που δημιουργούνται καθημερινά στις σύγχρονες κοινωνίες και ιδιαίτερα στα νέα δεδομένα στο χώρο του υπαίθριου λιανεμπορίου», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η επανεκλεγείσα πρόεδρος Φανή Τζουάνου, αποφασισμένη ακόμη και να «συγκρουστεί», όπως λέει, ώστε να ικανοποιηθούν αιτήματα του κλάδου.

Αναζητώντας νέους τρόπους στήριξης των επαγγελματιών πωλητών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρούσα οικονομική ύφεση λόγω της πανδημίας και τις ενεργειακής κρίσης αλλά και οι συνέπειές της, με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σύντομα η Ομοσπονδία θα ξεκινήσει νε κύκλο επαφών με τις δημοτικές αρχές (όπου δραστηριοποιείται), αλλά και τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Το ζήτημα που θεωρείται κυρίαρχο αυτή τη στιγμή είναι να διευθετηθούν εκκρεμότητες χρόνων που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στην πάταξη του παρεμπορίου, στα θέματα που αφορούν την έγκριση των αδειών κ.λπ.

Η Ομοσπονδία επίσης εκτιμά ότι υπάρχει ανάγκη οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών πωλητών και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντίστοιχες επιχορηγήσεις, κάτι που τόσο στην παρούσα κατάσταση όσο και στο απώτερο μέλλον, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική ανάσα στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά και στην καθολική αναμόρφωση των λαϊκών αγορών σε πρότυπες αγορές με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν να προσελκύσουμε μεγαλύτερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού», συνεχίζει η κ. Τζουάνου που σύντομα θα ανακοινώσει το πλέγμα των δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Η σύνθεση των νέων οργάνων

Στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδία πρόεδρος εκλέχτηκε η Φανή Τζουάνου και ακολουθούν: Δημήτρης Γιαννακόπουλος α’ αντιπρόεδρος, Στέφανος Τομαρόπουλος β ‘ αντιπρόεδρος, Φίλιππας Σελίμης γενικός γραμματέας, Αικατερίνη Χαλόφτη ταμίας και μέλη Παρασκευή Παπαδοπούλου, Αναστασία Καλούδη, Χρήστος Τσιτσιλικάκης και Ελένη Ινοπαλίδου.

Στην ελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι Παρασκευή Παρμαξίδου, Σωτήρης Ιωαννίδης και Ιωάννης Μπασινάς.

Στη γενική συνέλευση της γενικής συνομοσπονδίας παραγωγών, επαγγελματιών και βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδας αντιπρόσωποι εκλέχτηκαν οι Στεφανία Τζουάνου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Φίλιππας Σελίμης, Χρήστος Τσιτσιλικάκης, Σπύρος Κέκος, Αικατερίνα Χαλόφτη και Αναστασία Καλούδη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου