ΤΟΠΙΚΑ

Ανακαινίστηκε η βρυσούλα στα Χάνια Πηλίου

ανακαινίστηκε-η-βρυσούλα-στα-χάνια-πη-881559

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια παρουσίας στην πόλη του Βόλου και σε ολόκληρη την Μαγνησία.

«Ένα μεγάλο μέρος της Προσκοπικής μας Ζωής το έχουμε όλοι μας περάσει στα Χάνια του Πηλίου, στο κατασκηνωτικό μας κέντρο «Κένταυρος», παρέα με τον δικό μας σοφό κένταυρο Χείρωνα και τους ομοίους του. Περάσαμε καλοκαίρια και χειμώνες σ’ αυτό το καταφύγιο, με λάμπες θυέλλης όταν ακόμη δεν είχε ρεύμα, με μαγειρείο με ξύλα για το ημερήσιο συσσίτιο. Αγαπήσαμε αυτόν τον τόπο.

Μαζί και την βρυσούλα απέναντι από το Χάνι του Λούκουλου, μια βρυσούλα με πηγαίο νερό, σημείο αναφοράς από τα πολύ παλιά χρόνια. Κι αυτή η βρυσούλα βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε κακό χάλι, καθώς, μετά και την ενσωμάτωση του Δήμου Αγριάς-Δράκειας στον ενιαίο Δήμο Βόλου, ουδείς ενδιαφέρθηκε για την κατάστασή της. Υπάρχουν φωτογραφίες, αψευδείς μάρτυρες.

Εμείς, οι Παλαιοί Πρόσκοποι του 58ου, αποφασίσαμε να ανακαινίσουμε εκ βάθρων αυτή τη βρύση. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην φωτογραφία.

Αρχιτέκτονα να μας κάνει το σχέδιο έχουμε, βρήκαμε τον κατάλληλο μάστορα, τα κατάλληλα υλικά, βάλαμε και λίγη προσωπική εργασία και με χαρά παραδίδουμε στη χρήση των Βολιωτών, των Πηλιορειτών και των Επισκεπτών του βουνού μας μια όμορφη και λειτουργική βρυσούλα, αντάξια του περιβάλλοντος του βουνού.

Το «αγκάθι» ήταν, όπως παντού, το οικονομικό ζήτημα. Κι εκεί ήρθε αρωγός η Οικογένεια ενός πολύ αγαπητού μας Αδελφού που «έφυγε» πρόωρα, ακριβώς στην αρχή τούτου του χρόνου. Του Γιάννη Αθανασίου Κολέτσου (1959-2022). Στην μνήμη του αφιερώσαμε αυτή την ανακαίνιση.

«Είθε η βρυσούλα τούτη εδώ / στων Κένταυρων τα χώματα / να σου προσφέρει γιατρικό / τα δροσερά της νάματα»» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου