ΤΟΠΙΚΑ

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πρώτο πλάνο και φέτος το καλοκαίρι

τα-υγειονομικά-πρωτόκολλα-σε-πρώτο-πλ-881398

Με μεγάλη συμμετοχή ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων πραγματοποιήθηκε προχθές η διαδικτυακή ημερίδα, που διοργάνωσαν η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και η Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας.

Ο προϊστάμενος ελέγχου επιθεώρησης και τουριστικής ανάπτυξης Θεσσαλίας Νικόλαος Σαρούκος ενημέρωσε πως συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ο τρόπος με τον οποίο θα αντεπεξέλθουν οι μονάδες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με αξιώσεις στις υγειονομικές προκλήσεις που επιτάσσει ο κορονοϊός.

«Επαναλάβαμε τα μέτρα που θα πρέπει να πληρούν τα ξενοδοχεία και όλα τα καταλύματα, την εκπαίδευση που απαιτείται να περάσει το σύνολο του προσωπικού και βασικά στοιχεία-εργαλεία, προκειμένου να προσφέρουν στον πελάτη εξαιρετικές συνθήκες φιλοξενίας σε επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής.

Επίσης, υπενθυμίσαμε βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις άδειες λειτουργίας των μονάδων και τις διορίες που δίνονται για την επικαιροποίση και ανανέωση, μία διαδικασία που λήγει τα Χριστούγεννα μετά από επτά χρόνια και γι’ αυτό οι τελευταίοι θα πρέπει από τώρα να επισπεύσουν τις διαδικασίες», επισήμανε ο κ. Σαρούκος.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε ακόμη το νέο πλαίσιο για τις κολυμβητικές δεξαμενές στα καταλύματα, το οποίο είναι πιο απόλυτο στα μέτρα ασφαλείας και υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για το πώς μπορούν οι συμμετέχοντες να ανταποκριθούν από φέτος.

«Ο κλάδος του τουρισμού ζητεί συνεχή ενημέρωση και όντως κατά τη διάρκεια της ημερίδας απαντήθηκαν σημαντικοί προβληματισμοί που ενισχύσουν την ποιότητα και την ασφάλεια», επισήμανε ο ίδιος.

Επισημαίνεται πως τη φετινή θερινή σεζόν το ΦΕΚ για το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό είναι το ελαστικότερο που έχει επιβληθεί από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Προτρέπει για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, αλλά δεν επιβάλλει τα μέτρα αυτά. Αυτή τη στιγμή παραμένει σε ισχύ η τοποθέτηση αντισηπτικών σε περίοπτες θέσεις, αλλά οι αποστάσεις ασφαλείας στην υποδοχή, η αραίωση τραπεζοκαθισμάτων στα μπαρ και η αραίωση στις ξαπλώστρες έχουν καταργηθεί. Υπάρχει μία προσαρμοστικότητα των μέτρων με βάση τις συνθήκες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου