ΤΟΠΙΚΑ

«Κράτος δικαίου και θεσμικές προκλήσεις»

κράτος-δικαίου-και-θεσμικές-προκλήσ-879591

Ημερίδα με θέμα «Κράτος δικαίου και θεσμικές προκλήσεις – Ιχνηλατώντας τις αντοχές της Δημοκρατίας» διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με χαιρετισμό του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστου Στρατηγόπουλου, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν ο καθηγητής Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης με θέμα: «Εχουμε λόγους να ανησυχούμε για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα σήμερα;» και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ π. ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Χρυσόγονος με θέμα: «Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα μέσω της οπτικής της Ε.Ε., Διεθνών Οργανισμών κλπ. διεθνών οντοτήτων».

Ακόμη, θα μιλήσουν ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Μαραντζίδης με θέμα: «10+1 αλήθειες για το σκάνδαλο των υποκλοπών» και ο ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας, π. υπουργός Γιάννης Πανούσης με θέμα: «Η διαφθορά ως παθογένεια της Δημοκρατίας», ενώ ο επίλογος της εκδήλωσης θα γίνει από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσό. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις, παρεμβάσεις και συμπεράσματα.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Μανώλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου