ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Χωρίς voucher άφησε η Κυβέρνηση γονείς ΑμεΑ & ανέργους»

αλ-μεϊκόπουλος-χωρίς-voucher-άφησε-η-κυβέρ-878958

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΔΑΠ του Νομού Μαγνησίας είχε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο βουλευτής μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα 2.835 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ συζήτησε με τους ιδιοκτήτες τα τεράστια προβλήματα από την κατανομή καθώς και τις άδικες περιπτώσεις που έμειναν εκτός των δομών.

«Το Πρόγραμμα διανομής voucher για θέσεις σε ΚΔΑΠ αφορά την πρόσβαση παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης και θα πρέπει να στοχεύει στη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης των παιδιών, και ιδίως αυτών σε ανάγκη, σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης», ανέφερε ο Βουλευτής, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο οι Κυβέρνηση επέλεξε να διαχειριστεί τα κονδύλια του Προγράμματος, άφησε οικογένειες με πραγματική ανάγκη χωρίς voucher.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ΚΔΑΠ του Νομού, παρέθεσαν στο Βουλευτή στοιχεία για τις άδικες περιπτώσεις οικογενειών που έμειναν εκτός δομών. Παραδείγματα μονογονεϊκών οικογενειών με γονέα ΑΜΕΑ, παραδείγματα μονογονεϊκών τρίτεκνων οικογενειών με άνεργο γονέα, παραδείγματα οικογενειών με εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ, είναι μόνο μερικές από τις χιλιάδες περιπτώσεις οικογενειών που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στη Μαγνησία.

Ο αποκλεισμός χιλιάδων οικογενειών από το Πρόγραμμα, θα δημιουργήσει επιπλέον, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ΚΔΑΠ, πραγματικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους, καθώς λιγότερα παιδιά σημαίνει λιγότερα έσοδα και μεγαλύτερη δυσκολία να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα, οι προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για τις δομές θα είναι μειωμένες, περιορίζοντας σημαντικά τον κύκλο εργασιών των ιδιωτικών δομών ΚΔΑΠ.

«Σε μία εποχή που η ανεργία, η εκτίναξη της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τα νοικοκυριά, οι επιλογές της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν διευκολύνουν, αντίθετα δυσχεραίνουν την κατάσταση, πιέζοντας ασφυκτικά την ελληνική οικογένεια», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τους ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ Μαγνησίας για τη γόνιμη συζήτηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με σχετική Ερώτηση του έχει ήδη καλέσει τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα και να διορθώσει τον άδικο αποκλεισμό χιλιάδων οικογενειών από τα ΚΔΑΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου