ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η πεζοπορική διαδρομή στο Νότιο Πήλιο

σήμερα-η-πεζοπορική-διαδρομή-στο-νότ-878734

Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου

Στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου συνεχίζονται σήμερα, Κυριακή, οι μικρές πεζοπορικές πορείες στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου».

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» (Long Pelion Trail), μια ιδέα του Νίκου Μαγγίτση, ήταν ένα καινούργιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, που έγινε πλέον πραγματικότητα από τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται και υλοποιείται από τον εμπνευστή του Νίκο Μαγγίτση, και περιλαμβάνει διελεύσεις σε διάφορες περιοχές από τις οποίες διέρχεται «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», αλλά και περιπατητικές διαδρομές, με έμφαση στο πολιτιστικό ενδιαφέρον για τα φυσικά, θρησκευτικά και άλλα μνημεία.

Η πρώτη διαδρομή ήταν από τον Άγιο Ονούφριο στις Σταγιάτες, από εκεί στην Πορταριά, στη συνέχεια Μακρινίτσα, ενώ η επόμενη δράση έγινε στη διαδρομή, Χάνια, Γολγοθάς.

Η τρίτη διέλευση είναι σήμερα στο Νότιο Πήλιο και θα ξεκινήσει από την Αργαλαστή, στις 11.00 ακριβώς με κατεύθυνση το Λεφόκαστρο, στη συνέχεια παραθαλάσσια μέχρι τον Κάλαμο και επιστροφή στην Αργαλαστή. Η όλη διαδρομή, που είναι δυσκολίας 2/5 θα διαρκέσει περίπου δυόμισι ώρες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου