ΤΟΠΙΚΑ

Ετσι μεταμορφώθηκε το Συνεδριακό στον Βόλο για το συνέδριο της ΚΕΔΕ – Δείτε εικόνες

ετσι-μεταμορφώθηκε-το-συνεδριακό-στο-878469

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έναρξη, αύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το οποίο θα διεξαχθεί στον Βόλο.

Στο Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο θα φιλοξενήσει υπουργούς, πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς έως την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζουν και σήμερα να μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για τη διεξαγωγή του κορυφαίου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ως ο οικοδεσπότης ετοιμάζεται να υποδεχθεί όλη την Ελλάδα.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, που θα ξεκινήσει μεθαύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα είναι «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα, Σύγχρονοι, Ψηφιακοί, «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας θα δώσουν, μεταξύ άλλων, το «παρών» στον Βόλο αύριο Δευτέρα, στην έναρξη των εργασιών.

Το συνέδριο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν τους Δήμους.

Επί τάπητος θα τεθεί η πρόταση της ΚΕΔΕ για το νέο σύστημα κατανομής των ΚΑΠ στους Δήμους, η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, τα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων και το κρίσιμο ζήτημα της περιόδου, η ενεργειακή αυτονομία των Δήμων.

Τους συνέδρους θα καλωσορίσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος.

Το taxydromos.gr βρέθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Βόλου και αποτύπωσε με τον φακό τις τελευταίες εργασίες, πριν την έναρξη του συνεδρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου