ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για τη συντήρηση των τάφων στο Ταξιαρχών

ενημέρωση-για-τη-συντήρηση-των-τάφων-σ-878255

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συντήρηση των ταφικών μνημείων θα έχουν ιδιοκτήτες οικογενειακών τάφων στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών. Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης 2022 με τη δράση «Η πρόληψη καλύτερη της θεραπείας» και θέμα τη σημασία της προληπτικής συντήρησης στα ταφικά μνημεία του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου Κοιμητηρίου Ταξιαρχών Νέας Ιωνίας – Βόλου.

Τα συχνά αιτήματα πολιτών τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση των οικογενειακών τάφων που διατηρούν στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο Κοιμητήριο Ταξιαρχών Νέας Ιωνίας-Βόλου, οδήγησαν στην επιλογή του θέματος, προκειμένου να ενημερωθούν για τα μέτρα που μπορούν να εφαρμόσουν προληπτικά ώστε να εξασφαλίσουν την καλή διατήρηση των ταφικών τους μνημείων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται σε ομάδες και θα ενημερώνονται για τις φθορές στις οποίες υπόκεινται τα ταφικά μνημεία και για τους παράγοντες στους οποίους αυτές οφείλονται (ανθρώπινος παράγοντας, υλικά κατασκευής, περιβάλλον κ.α.). Στη συνέχεια περιδιαβαίνοντας στον χώρο του κοιμητηρίου θα εντοπίζονται επί τόπου και θα προτείνονται μέτρα προληπτικής συντήρησης τα οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών Νέας Ιωνίας – Βόλου την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, τις ώρες από 10:00 έως 14:00.

Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ), ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ) και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

Πληροφορίες-Δήλωση συμμετοχής: Τμήμα Συντήρησης Νεωτέρων Μνημείων και Έργων Τέχνης της Υ.Ν.Μ.Τ.Ε.Θ.Κ.Σ.Ε.

Τηλ.: 24210 – 34002, 21246, 22318, 36987 (εσωτ. 120, 122), 6970186859 Ε. Τζουμουσλή,

e-mail: [email protected], [email protected], [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου