ΤΑΞΙΔΙΑ

Deutsche Welle: Στην λίστα των κορυφαίων εναλλακτικών προορισμών το Πήλιο

deutsche-welle-στην-λίστα-των-κορυφαίων-εναλλακτι-877808

Το 2022 η τουριστική χρονιά πάει θαυμάσια για την Ελλάδα, γράφει η Deutsche Welle, παρουσιάζοντας ορισμένες προτάσεις που γίνονται στους Γερμανούς για να γνωρίσουν κάπως λιγότερο τουριστικές περιοχές.

Πήλιο

Αγαπημένος προορισμός και το Πήλιο για τους Έλληνες αλλά όχι τόσο γνωστός στους Γερμανούς. Η πασίγνωστη Μακρινίτσα, χτισμένη μέσα στο δάσος προσφέρει μια πανέμορφη θέα στο Αιγαίο. Ακόμη πλήθος Γερμανών τουριστών επισκέπτονται το Νότιο Πήλιο για τις καλοκαιρινές και όχι μόνο διακοπές τους.

Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά

Η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν ή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά είναι μια πανέμορφη και δύσβατη παραλία. Φυσικά δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στα τουρκικά, από όπου και η ονομασία της, σημαίνει “καταραμένη παραλία” λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων.

Χάλκη

Η Χάλκη προσφέρεται για σύντομες εκδρομές από τη Ρόδο. Αν και το νησί δεν είναι πράσινο, κάτι που αγαπούν ιδιαίτερα οι Γερμανοί, ωστόσο είναι γραφικό και έχει παραλίες με πραγματικά κρυστάλλινα νερά όπως ο Πόνταμος και τα Φτενάγια.

Παξοί

Οι καταπράσινοι Παξοί μπορούν να γίνουν αναμφισβήτητα ένας πόλος έλξης για ολοένα και περισσότερους Γερμανούς τουρίστες. Στα πλεονεκτήματά του νησιού καταγράφονται αναμφίβολα η ηρεμία και το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στην παραλία Ερημίτης.

Άνδρος

Η Άνδρος δεν είναι τόσο γνωστή στους Γερμανούς, αν και απέχει πολύ λίγο με το καράβι, από την Αθήνα. Το νησί έχει πολύ πράσινο και πολλές διαδρομές για πεζοπορία που τόσο αγαπούν οι Γερμανοί. Όσο για τις παραλίες της είναι πραγματικά διαμάντια.

Νάξος

Ούτε τη Νάξο επισκέπτονται τόσοι πολλοί Γερμανοί όσο Γάλλοι για παράδειγμα. Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων χρειάζεται οπωσδήποτε αυτοκίνητο, για να επισκεφθεί κανείς την Απείρανθο ή το Φιλότι. Μια επίσκεψη αξίζει και η ψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων, η «Μύτη του Ζα» (Δία), όπως είναι γνωστή, καθώς και το σπήλαιο του Δία.

Μάνη

Η Βάθεια στη Μάνη της Λακωνίας, αν και είναι από τους πιο πολυφωτογραφημένους προορισμούς, δεν προσελκύει μαζικό τουρισμό. Γνωστοί και πανέμορφοι προορισμοί στη Μάνη, η Καρδαμύλη και η Στούπα όπως φυσικά και το σπήλαιο του Διρού.

View of the amazing Hydra island, Greece.

Σπέτσες

Από τα νησιά του Σαρωνικού, η Ύδρα είναι η πιο γνωστή στους τουρίστες. Λιγότερο γνωστές είναι οι Σπέτσες. Το μεγάλο ατού του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα.

Μονεμβασιά

Αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ελλήνων η Μονεμβασιά στη Λακωνία. Μια πανέμορφη πόλη-κάστρο. Η ιστορία της ανάγεται στον 6ο αιώνα, όταν οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν σ’ ένα βράχο που είχε αποσχισθεί μετά από σεισμό το 375 μ.Χ.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου